Tăriceanu: Despre Băsescu nu poţi să spui că e prost. E erodat, are experienţă, are multe calităţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, a arătat că fostul preşedinte Traian Băsescu are foarte multe calităţi.

”Băsescu are defectele lui, dar nu poţi să spui că este prost. E erodat, are experienţă, este foarte mobil intelectual, are multe calităţi pentru politică. Are şi foarte multe defecte. Nu ne potrivim ca viziune, are un stil de politică pe care eu nu-l accept şi care este un stil bazat pe călcarea în picioare a tot ceea ce poate să fie lucruri esenţiale pentru exerciţiul democratic într-o ţara. El nu ţine cont decât de interesul propriu. El este un tip redutabil în politică, are priză, are încredere”, a declarat Tăriceanu, la RTV.

În acest context, şeful Senatului a ţinut să spună un banc. „Un şofer mergea cu maşina şi, la un moment dat, îi cade o roată de la maşină. Se opreşte şi nu ştia ce să facă, nu mai avea cum să pună roata la loc. Alături era o clădire înaltă şi de la geam un tip îi spune «Alo, du-te la celelalte roţi, ia câte o piuliţă de la fiecare, pui la asta şi pleci mai departe». El se apucă de treabă şi la sfârşit se uită la clădire şi vede scris acolo «Spitalul de nebuni» şi spune: «Domnule, îţi mulţumesc pentru soluţia pe care mi-ai dat-o, dar de ce te ţin ăştia aici?» Şi el spune: «Domnule, ăştia mă ţin de nebun, nu de prost!»”.

Cu toate astea, Tăriceanu a spus că Băsescu nu are şanse să ajungă premier după alegerile parlamentare.
”În primul rând, PMP are o problemă, trebuie să treacă pragul electoral. La alegerile locale a scos un scor care nu ştiu dacă poate să-i dea atât de multe speranţe şi după aceea sunt foarte multe alte considerente pentru care nu văd posibilă o asemenea formulă”, a adăugat preşedintele Senatului.
 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite