Tăriceanu, după audierea din Comisia juridică: „Nu mă intimidează DNA“. Ce spune despre Codurile Penale

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu
Preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu

Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a fost audiat, marţi, în Comisia juridică, în urma solicitării DNA de avizare a începerii urmăririi penale în cazul său. Şeful ALDE a declarat că nu se lasă intimidat de demersul DNA şi că va continua lupta pentru o justiţie corectă, inclusiv pentru modificarea Codului Penal şi celui de Procedura Penală..

UPDATE Călin Popescu-Tăriceanu: Nu ar fi mai bine România să fie condusă de 100 de procurori vânjoşi, alături de ofiţeri cu ochi frumoşi? Corupţia a fost, de fapt, paravanul în spatele căruia s-a desfăşurat o luptă pentru influenţă şi putere. Nu mă intimidează acest demers, nu abandonez lupta şi o să continui lupta pentru o justiţie corectă. 

Voi continua demersurile întreprinse pentru reformarea Justiţiei. Legile pentru reformarea Justiţiei trebuie finalizate, inclusiv Codul Penal şi Codul de Procedură, pentru a nu mai permite acţiuni discreţionare ale procurorilor. E normal ca statul să plătească pentru gravele erori comise în România de Justiţie? 

UPDATE Robert Cazanciuc, preşedintele Comisiei juridice din Senat: Fiecare membru are timp încă o săptămână să citească, până va aduce domnul Tăriceanu notele scrise.  Nu suntem aici pe repede înainte. Avem nevoie să ne convingem. Nu pot să spun ce probe aduce domnia sa. Marţea  viitoare ar urma să fie întocmit şi raportul

***

Călin Popescu-Tăriceanu nu a dat nicio declaraţie după audierea sa de către senatorii jurişti, acesta subliniind faptul că are o întrevere cu Andrian Candu, preşedintele Parlamentului din Republica Moldova, apoi va veni să facă declaraţii de presă. 

DNA a transmis  în 7 noiembrie Senatului cererea de avizare a începerii urmăririi penale în cazul lui Tăriceanu, acesta apreciind că este un demers politic şi exprimându-şi convingerea că în dosar e vorba de ”multă maculatură”. 

Călin Popescu Tăriceanu este acuzat că a primit, în perioada în care era premier, „foloase materiale” de aproape 800.000 de dolari de o firmă austriacă pentru a interveni pentru închierea unor acte adiţionale la un contract derulat de companie. Suma primită de Tăriceanu reprezenta un comision de 10 la sută din valoarea acestor acte adiţionale şi ar fi fost folosită în beneficiul demnitarului, fiind transferată în baza unor contracte fictive încheiate cu mai multe companii offshore

Dosarul lui Călin Popescu Tăriceanu  are peste 70 de volume şi cuprinde peste 17.000 de pagini. 

Conform Regulamentului Senatului, Comisia juridică urmează să elaboreze un raport, care se aprobă prin votul secret al majorităţii membrilor prezenţi şi apoi se dezbate în plenul Senatului în cel mult 5 zile de la depunerea la Biroul permanent.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite