Tensiuni între PNL Bucureşti şi Ludovic Orban. Şeful de campanie a demisionat. Buşoi: Nazare e incomod pentru că nu răspunde la politica «pumnului în gură»

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Prim-vicepreşedintele PNL Bucureşti, Alexandru Nazare, şi-a dat demisia din funcţia de şef al campaniei liberalilor pe Capitală, potrivit unei scrisori trimise conducerii formaţiunii. Nazare a acuzat că organizaţia e „denigrată permanent”, în timp ce surse din conducerea formaţiunii susţin că plecarea acestuia nu reprezintă o pierdere. Liderul PNL Bucureşti, Cristian Buşoi, îl susţine pe Nazare.

Alexandru Nazare i-a anunţat pe colegii săi din partid, prin intermediul unei scrisori, că renunţă la poziţia de şef de campanie al PNL pe Bucureşti şi din cea de  director de comunicare, în condiţiile în care mai mulţi liberali, inclusiv Rareş Bogdan şi Ludovic Orban, au criticat în şedinţele de partid filiala liberală din Capitală.  

„Stimaţi colegi, din mai multe considerente, dar în primul rând pentru binele organizaţiei, mă văd nevoit să renunţ la funcţia de şef de campanie şi la cea de coordonator al Departamentului de comunicare. Pentru mine, înainte de toate, este important binele organizaţiei. Datorită animozităţilor apărute între conducerea PNL Bucureşti şi conducerea centrală, atât în partid cât şi în presă, organizaţia Bucureşti e denigrată permanent şi indiferent ce eforturi se fac, ele nu sunt luate în calcul. Nu avem cum să obţinem rezultate bune în campanie în condiţiile în care organizaţia e permanent atacată atât public, cât şi în partid. Strategia de campanie pe care Centrul o impune, inclusiv în ceea ce priveşte USR, nu cred că este cea mai fericită alegere pentru campania pe Bucureşti. Personal, în condiţiile date, indiferent cât aş fi de bine intenţionat, nu am cum să scot rezultate spectaculoase şi că atare prefer să ocupe aceste poziţii oameni agreaţi de conducerea centrală, pentru că, altfel, ar fi păcat de toată muncă depusă de colegii noştri. Repet, nu renunţ, ci fac un pas în lateral strict în privinţa acestor responsabilităţi pentru binele organizaţiei!“, se arată în documentul în care Nazare îşi dă demisia, potrivit unor surse politice. 

Prim-vicepreşedintele PNL Bucureşti a confirmat pentru „Adevărul“ depunerea demisiei sale. „Menţin ce am spus în mesajul destinat colegilor, nu opiniei publice. Nu comentez mai mult. Nu vreau să fac rău partidului. Eu am vrut să lămuresc chestiunea aceasta strict organizatoric“, a declarat Nazare. 

Pe de altă parte, lideri din conducerea centrală a partidului susţin că Nazare face scandal pentru nimic, din moment ce activitatea sa nu e deloc vizibilă. „Băiatul ăsta nu e nicio pierdere. Cine e Alexandru Nazare şi ce a făcut el? Nu a făcut nimic în două luni“, a declarat unul dintre liderii partidului pentru „Adevărul“. Mai mult, potrvit surselor politice nu e în regulă nici delegarea atribuţiilor de preşedinte de filială de către Cristian Buşoi lui Nazare. Nu în ultimul rând, pe masa celor de la centru nu a venit nicio demisie oficială a lui Nazare.   

Buşoi: Nazare nu răspunde bine la politica «pumnului în gură»

„În calitate de preşedinte PNL Bucureşti, nu mai permit nimănui să îşi dea cu părerea asupra activităţii membrilor PNL Bucureşti, măcar pentru faptul că nu o cunosc la modul real. Conducerea PNL Bucureşti este statutar aleasă şi fiecare lider a fost ales în funcţie de profesionalismul, experienţa de partid şi popularitatea în rândul membrilor şi simpatizanţilor PNL. Primvicepreşedintele Alexandru Nazare este un lider respectat în organizaţie pentru activitatea sa vizibila zi de zi, nu este un lider «la impuse» şi poate pentru asta nu place unora, care de fel nu iubesc liberalii cu coloană vertebrală, cu bun simţ şi cu respect de sine. Este adevărat că Alexandru Nazare nu răspunde bine la politica «pumnului în gură» şi la «executăm, nu gândim şi nu discutăm», ceea ce îl face incomod pentru mulţi. Cam despre asta este vorba şi nimic altceva.

Alexandru Nazare, din prima zi în care ni s-a alăturat, a încercat reformarea organizaţiei, a pus în practică o serie de măsuri organizatorice deloc comode, a adus şi a menţinut pagina de comunicare a Organizaţiei PNL Bucureşti pe primul loc între toate filialele PNL. Delegarea atribuţiilor mele către primvicepreşedintele Alexandru Nazare pe perioada în care sunt în precampanie şi în campanie şi nu mă aflu în Bucureşti este perfect statutară şi a fost făcută cu susţinerea întregii conduceri a PNL Bucureşti“, a recţionat liderul PNL Bucureşti Cristian Buşoi. 

La începutul săptămânii, în şedinţa Biroului Executiv al PNL, Rareş Bogdan criticase dur conducerea PNL Bucureşti pentru că nu erau afişe cu el în Capitală. Într-o altă şedinţă, Ludovic Orban criticase inclusiv PNL Bucureşti că nu reuşea să strângă numărul de semnături cerute. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite