Sorin Moisă, Victor Boştinaru şi Adina Vălean, în topul celor mai influenţi europarlamentari din UE. Cum au ajuns acolo

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Eurodeputatul Sorin Moisă, un politician important în negocierea acordului de liber schimb Canada UE. FOTO Arhivă Adevărul
Eurodeputatul Sorin Moisă, un politician important în negocierea acordului de liber schimb Canada UE. FOTO Arhivă Adevărul

Trei eurodeputaţi români sunt consideraţi printre cei mai influenţi europarlamentari în anul 2017, într-un top al celor mai importanţi 40 de eurodeputaţi realizat de publicaţia Politico pentru anul 2017.

Românii incluşi în top 40 al europarlamentarilor care contează în UE sunt: Sorin Moisă (PSD), pe locul 31, Victor Boştinaru (PSD), pe locul 33 şi Adina Vălean (PNL) pe locul 35.

Acest top condus de Manfred Weber, liderul PPE în Parlamentul European, Antonio Tajani, preşedintele Parlamentului European şi Guy Verhofstadt, liderul liberalilor şi negociator-şef al legislativului european pentru Brexit.

„Întrebaţi miniştrii şi oficialii canadieni ce personalitate europeană a fost mai importantă în finalizarea CETA (n.r. – acordul de liber schimb UE-Canada) şi câţiva vă vor spune că Moisă a fost mai crucial chiar şi decât comisarul Cecilia Malmstrom. Moisă a adaptat argumentele în favoarea acestei înţelegeri către micro-audienţe, pregătind rapoarte ce au evidenţiat beneficiile CETA“, scrie Politico despre eurodeputatul Sorin Moisă. 

Pe de altă parte, Victor Boştinaru e văzut ca un influent om în rândul socialiştilor. „Ales ca europarlamentar în anul în care România a devenit membru UE, în 2017, Victor Boştinaru este considerat un puternic socialist care a păstrat linia partidului în timpul dezbaterii privind protestele din România împotriva corupţiei“, relatează aceeaşi sursă. 

Totodată, şi liberalii au un eurodeputat considerat drept influent. „Noul preşedinte al Comisiei pentru Mediu, Sănătate Publică şi Siguranţă Alimentară, Adina Vălean nu este foarte cunoscută în ţara sa, însă a urcat toate treptele politice în cadrul Parlamentului European“, explică Politico. 

În urmă cu un an, în acest top făcut de Politico se afla un singur român, Sorin Moisă, cel care, de altfel, a jucat un rol important în politica UE.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite