Scandal în Parlament. Bacalbaşa, gesturi obscene şi afirmaţii jignitoare: „Faci fractură dacă mai dai cu labele“. Bichineţ: „Nu v-a stricat nimeni rozeta“

Scandal în Parlament. Bacalbaşa, gesturi obscene şi afirmaţii jignitoare: „Faci fractură dacă mai dai cu labele“. Bichineţ: „Nu v-a stricat nimeni rozeta“

Nicolae Bacalbaşa şi Corneliu Bichineţ FOTO Adevărul

Deputatul PSD Nicolae Bacalbaşa a lansat marţi, în cadrul dezbaterilor din plenul comun al Camerei Deputaţilor şi Senatului pe tema comisiei de anchetă a prezidenţialelor din 2009, un atac dur la adresa opoziţiei, el spunând despre o colegă parlamentar căruia nu i-a rostit numele că face fractură „dacă mai dă cu labele”, afirmaţia sa fiind urmată de gesturi obscene.

Ştiri pe aceeaşi temă

UPDATE Săftoiu (PNL): Cât timp Bacalbaşa mai poate sta în băncile Parlamentului nicio şedinţă nu mai poate să aibă loc.

Deputatul PNL Adriana Săftoiu a afirmat, marţi, pe facebook, că atât timp cât Nicolae Bacalbaşa mai stă în băncile Parlamentului ”nicio şedinţă nu mai poate să aibă loc”, Săftoiu amintind că Bacalbaşa a mai avut ieşiri deplasate faţă de colegele din Legislativ.

”Voi aţi văzut gestul lui Bacalbaşa de azi, în Parlament? De la tribuna Parlamentului? Reprezentantul PSD care, prin gesturi, sugera o atitudine absolut scabroasă la adresa femeilor! Cât timp Bacalbaşa mai poate sta în băncile Parlamentului (insul care striga atunci când o femeie vorbea de la tribună «eşti în călduri» şi doar de jenă nu redau aici alte invective) nicio şedinţă de Parlament nu mai poate să aiba loc!”, a scris Adriana Săftoiu.

Parlamentarii USR au părăsit şedinţa de plen după ce deputatul PSD a început să jignească un coleg din opoziţie şi să arate gesturi obscene.  „Colegul meu de la Vaslui – tot Vasluiul: violuri şi discursuri bune în Parlament oferă Vasluiul! Eu sunt fracţiunea care nu-şi ţine gura din Parlamentul român. Eu unul nu o să mă las speriat de ameninţările distilate ale doamnei Gurgan, Curcan (aluzie la Raluca Turcan - n.r.), îmi scapă, mă scuzaţi, sunt bătrân”, a spus Bacalbaşa de la tribună.

Preşedintele de şedinţă, deputatul PSD Gabriel Vlase, a intervenit şi i-a cerut lui Nicolae Bacalbaşa să-şi încheie discursul, solicitare de care social-democratul nu a ţinut cont. Bacalbaşa şi-a continuat atacul, spunând despre o colegă parlamentar căreia nu i-a rostit numele că va face fractură dacă „mai dă cu labele” şi a arătat o serie de semne obscene.

„Dă cu labele, vezi că faci fractură, vezi domnişoară că faci fractură şi pe urmă nu mai poţi să...votezi”, a spus deputatul PSD spre o colegă din Parlament de la USR care îl critica din sală. 

Gabriel Vlase i-a închis microfonul şi i-a cerut să meargă în sală. „Mergeţi în sală, vă rog, apeluri repetate”, a spus preşedintele de şedinţă. 

Deputatul PMP Corneliu Bichineţ a solicitat drept la replică în urma afirmaţiilor lui Nicolae Bacalbaşa, spunându-i acestuia: „Aţi trecut de multe ori, stimate domnule scriitor, prin judeţul Vaslui şi nu v-a stricat nimeni rozeta”. Ulterior, într-o intervenţie la Digi24, Bichineţ a spus că el „nu jigneşte, ci ia atitudine“.

Nicuşor Dan: Am ieşit din sala de plen pentru a protesta faţă de nivelul suburban la care a ajuns Parlamentul

Preşedintele USR, Nicuşor Dan, a declarat că parlamentarii formaţiunii au părăsit sala de plen a Parlamentului pentru a protesta faţă de nivelul suburban la care s-a ajuns şi a anunţat că va cere sancţiuni pentru deputaţii Bacalbaşa şi Bichineţ.

”Am decis cu toţii să ieşim din sală pentru a protesta faţă de nivelul suburban la care a ajuns Parlamentul. Am văzut din partea unui bărbat la adresa unei femei, mai întâi, după care am văzut o replică într-un limbaj care nu poate fi reprodus. Nu credem că ăsta este limbajul pe care îl aşteaptă cetăţenii de la Parlamentul României. Credem că protestul nostru o să ajute la normalizarea situaţiei din Parlament", a declarat Nicuşor Dan.

El a adăugat că va cere sancţiuni pentru deputaţii Nicolae Bacalbaşa (PSD) şi Corneliu Bichineţ (PMP).

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările