Sârbu: Îl vedeţi pe Vadim votând cu Iohannis, care nu e român şi nici ortodox?

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ilie Sarbu, senator PSD FOTO Mediafax
Ilie Sarbu, senator PSD FOTO Mediafax

Liderul senatorilor PSD, Ilie Sârbu, a declarat, joi, la RFI, că acordul încheiat de UNPR cu PRM, pentru susţinerea lui Victor Ponta, este firesc. Mai mult, Sârbu susţine că Vadim Tudor nu l-ar fi votat pe Klaus Iohannis, întrucât acesta nu este nici ortodox şi nici român.

În opinia lui Ilie Sârbu, Victor Ponta nu se află în situaţia în care să respingă sprijinul cuiva. „Nici nu e corect, el se pregăteşte să fie preşedintele tuturor românilor. El va trebui să aibă dialog şi cu Vadim Tudor şi cu Dan Diaconescu şi cu domnul Iohannis, dacă, sigur, va ajunge el preşedinte şi cu doamna Macovei şi cu doamna Udrea. Aşa e un adevărat preşedinte", a mai precizat Sârbu.

În opinia senatorului,  "sunt şi ţări în Europa mult mai importante, care au mai apelat din când în când şi pe zonele acestea“. „Această alianţă care s-a făcut între UNPR şi PRM e o alianţă electorală, care era până la urmă firească. Îl vedeaţi dvs. pe domnul Vadim Tudor să voteze cu domnul Klaus Iohannis? În primul rând că nu e ortodox şi ştiţi bine că domnul Vadim Tudor e un ortodox practicant. După aceea, faptul că nu e român. Faptul că a apelat la Tokes, asta cred că l-a enervat pe domnul Vadim Tudor şi atunci oricum, lucrurile tot în direcţia asta mergeau".

Religia şi naţionalitatea lui Klaus Iohannis au fost o temă de atac a PSD la adresa candidatului ACL la începutul campaniei electorale.

Citeşte şi:

Klaus Iohannis a pierdut alegerile

Klaus Iohannis a cules ce a semănat. După o campanie dominată de indolenţă în acţiuni, de aroganţă comunicaţională şi mesianism personal bazat pe un mit creat la Sibiu, neamţul nostru a reuşit să piardă din primul tur. Soarta s-a dovedit de multe ori generoasă şi chiar şi acum îi mai oferă o şansă în turul doi. Dar dacă Victor Ponta va fi preşedinte peste două săptămâni, acest fapt i se va putea imputa, în cea mai mare măsură, lui Klaus Iohannis.

Micro-campania

Există „macro-campania”, bătălia la vedere. Atîta cîtă e. Toată lumea îşi dă seama că nu e o întrecere cinstită, pe doctrine, proiecte şi profesionalism. E un simplu caft de cartier. Niciodată nu s-a coborît atît de jos în materie de „proceduri” electorale.

Alegeri prezidenţiale 2014. Rezultate oficiale parţiale anunţate de BEC la ora 11.oo: Ponta - 40,33%, Iohannis - 30,44%

Rezultate alegeri prezidenţiale 2014. Conform rezultatelor parţiale anunţate de BEC la ora 11.00, până la ora 10.20 au fost centralizate 98,30% din procesele verbale. Victor Ponta a obţinut 40,33% din voturi, urmat de candidatul ACL, Klaus Iohannis, cu 30,44%

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite