Reacţia PNL la refuzul PSD de a accepta   depolitizarea şcolilor. „Competiţia şi performanţa nu fac parte din grila pesedistă de valori în educaţie“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Vicepreşedintele PNL Bucureşti, Ovidiu Raeţchi, a reacţionat dur, vineri, la acţiunea PSD de a împiedica organizarea de concursuri pentru ocuparea funcţiilor de director în şcoli, liberalul subliniind că, pentru social-democraţi, „competiţia şi performanţa nu fac parte din grila lor“, fiind urmărită doar politizarea funcţiilor.

„Nu mă miră că PSD a modificat, discret, o lege prin care concursurile pentru ocuparea funcţiilor de director in scoli să fie amânate până în vara lui 2017: competiţia şi performanţa nu fac parte din grila pesedistă de valori în educaţie, acolo unde partidul şi-a legat numele de programe precum «Un doctorat pentru fiecare diletant» şi «Un Pandele pe fiecare catedr㻓, a scris pe Facebook deputatul Ovidiu Raeţchi.  

Mai mult, reprezentantul PNL a subliniat că PSD urmăreşte politizarea învăţământului demersul făcut de Ecaterina Androenscu. „Cer PSD să renunţe la această propunere aberantă şi rău-intenţionată, în condiţiile în care, potrivit informaţiilor din presă, proiectul va intra luni pe ordinea de zi a Senatului. Pe lângă avalanşa de pensii speciale solicitate de PSD, politizarea învăţământului ne readuce în anii de glorie ai lui Ion Iliescu“, a mai afirmat Raeţchi. 

Cu un punct de vedere al PNL a ieşit şi prim-vicepreşedintelele PNL Bucureşti, Adriana Săftoiu, cea care a declarat, vineri, pentru News.ro, că nu trebuie amânate concursurile pentru ocuparea posturilor de director şi director adjunct, în sistemul educaţional, ea precizând că aceste concursuri sunt utile pentru depolitizarea sistemului, mai ales că ele se desfăşoară sub mandatul unui ministru independent politic.

Adriana Săftoiu a arătat că este foarte utilă decizia ministrului Educaţiei de a organiza concursuri pentru ocuparea funcţiilor de directori din şcoli „Principiul este absolut corect. Putem discuta dacă eram mai bine în vară... Totuşi, domnul ministru şi-a preluat mandatul de câteva luni şi acest lucru justifică imposibilitatea organzării acestor concursuri pe timp de vară”, a spus Săftoiu pentru News.ro. 

Ofensiva Comisiei de Învăţământ din Senat

Comisia de Învăţământ a introdus un amendament la Legea Educaţiei prin care concursurile pentru ocuparea funcţiei de director şcolar ar putea fi amânate până în vara anului 2017.

„Concursul pentru ocuparea funcţiilor de director şi de director adjunct se organizează numai după finalizarea semestrului II, la începutul noului an şcolar”, prevede noul aliniat al articolului 257 din Legea 1/2011, indrodus ca amendament de Comisia de Învăţământ a Senatului, condusă de Ecaterina Andronescu, arată Mediafax.

Acest lucru ar însemna ca funcţiile de director să fie ocupate prin concurs abia în vara anului 2017. Raportul urmează să intre luni în plenul Senatului, aceasta fiind cameră decizională. „Există o asemenea lege în Parlament, dar nu ştiu când se va vota, când o să o pună pe ordinea de zi Biroul permanent al Senatului”, a spus Andronescu fără a răspunde întrebărilor cum şi de ce a fost introdus acest amendament.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite