Preşedintele Traian Băsescu a recunoscut că i-a sugerat ministrului Justiţiei să-l propună pe Daniel Morar ca procuror general

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Traian Băsescu crede că Daniel Morar ar fi cel mai potrivit în funcţia de procuror general FOTO Adevărul
Traian Băsescu crede că Daniel Morar ar fi cel mai potrivit în funcţia de procuror general FOTO Adevărul

Preşedintele Traian Băsescu a admis joi că i-a sugerat ministrului Justiţiei, Mona Pivniceru, că Daniel Morar ar fi cel mai potrivit pentru ocuparea postului de procuror general.

Preşedintele statului a fost întrebat pe postul B1 TV dacă a avut o discuţie cu Pivniceru în care să-i fi sugerat că Morar ar fi bun pentru postul de procuror general, Băsescu a răspuns: „Categoric da".

„Şi nu a fost o discuţie, au fost mai multe. Am rostit acest nume dintr-un motiv simplu: le-am spus înainte de MCV: 'nu-l vreţi pe Morar - şi eu sunt absolut de acord că ţara asta nu are un singur procuror - şi doamna Pivniceru poate să-mi propună încă 30 de procurori la fel de respectabili ca domnul Morar, de credibili. Problema este că nu sunt la fel de cunoscuţi ca Morar. Şi eu sugestia asta o făceam înainte de MCV şi e valabilă şi acum, înainte de Schengen", a spus Băsescu.

Ministrul Pivniceru i-a răspuns că „niciodată" nu-l va propune pe Morar pentru acest post.

Băsescu a subliniat necesitatea unui procuror credibil, argumentând că „nu crapă nimeni" dacă Morar ar fi propus pentru acest post. În opinia sa, există presiuni politice din USL ca Morar să nu fie numit.

Premierul Victor Ponta a afirmat, pe 10 februarie, la România TV, că preşedintele Traian Băsescu i-a comunicat ministrului Justiţiei, Mona Pivniceru, că Daniel Morar ar fi cel mai potrivit pentru postul de procuror general, dar acesta nu s-a înscris în concurs.

„Pe cei care s-au făcut cu procedură transparentă i-a respins. O să-i propună alţii doamna Pivniceru. Probabil o să-i respingă şi pe aceia şi uite aşa nu-l interesează cine, dar nu poate fi nimeni altul decât domnul Morar. (...) Din discuţiile cu doamna Pivniceru, înţeleg că l-a propus pe domnul Morar. A spus că e cel mai bun să fie procuror general. Au avut mai multe discuţii (Pivniceru şi Băsescu - n.r.). Eu am rugat-o pe doamna Pivniceru să discute cu preşedintele, că până la urmă este acest circuit legal. După care s-a spus că se renunţe la acest circuit legal. Nu e foarte multă consecvenţă, ca şi la chestia cu Schengen şi MCV: ce era valabil ieri nu mai e valabil azi şi foarte probabil nu mai e valabil mâine", a afirmat Victor Ponta.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite