Ponta girează candidatura lui Piedone: „Merită să ia 99% din voturi“. PSD are un alt candidat la Sectorul 4. Dragnea: Băluţă are prima şansă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fostul premier Victor Ponta a salutat decizia lui Cristian Popescu Piedone de a se înscrie în cursa pentru Primăria Sectorului 4, arătând că este cel mai bun primar. Spre deosebire de Ponta, Liviu Dragnea a arătat că PSD merge pe mâna lui Daniel Băluţă în continuare.

„Nu locuiesc în Sectorul 4 şi deci nu pot să-l votez la Primărie pe Piedone. Dar dacă se votează pe 5 iunie cine este cel mai bun de Primar, cu siguranţă merită să ia 99% din voturi. Dacă se va vota pe considerente politice sau pe propagandă, deja e o altă discuţie - şi evident o nouă greşeală în a vota oameni total nepregătiţi sau a vota contra ca să ne pară rău după!“, a comentat Ponta.

Preşedintele PSD Liviu Dragnea nu s-a arătat surprins de anunţul candidaturii lui Cristian Popescu Piedone la Primăria Sectorului 4. „Înţeleg că nu a ieşit niciodată din cursă. Nu a spus niciodată că nu candidează. Dacă va rămâne candidat să fie sănătos. Noi avem un candidat, pe domnul Băluţă şi cred că are prima şansă, ca primar interimar“, a comentat Dragnea.

Retragerea din politică a durat doar cinci luni

Cristian Popescu Piedone şi-a depus candidatura la Primăria Sectorului 5, funcţie din care a demisionat după tragedia care a avut loc în Colectiv, unde au muri de arşi zeci de tineri.  Piedone a venit însoţit de cei doi copii ai săi şi a depus dublul semnăturilor necesare pentru înscrierea candidaturii - 5076 semnături- pentru a arăta sprijinul de care încă se bucură în Sectorul 5. „ Am trecut printr-o perioadă tulbure, care poate că nu s-a terminat. Ca un bun crestin ortodox, îi sunt recunoscător lui Dumnezeu ca în toată aceasta perioada am întâlnit pe stradă, în parc, în magazine, oameni care mi-au amintit ce reprezint pentru ei. Mi-aţi spus şi ceva care m-a durut: m-aţi intrebat de ce nu mai fac nimic pentru voi, de ce v-am parasit? “, şi-a motivat Piedone candidature.

Pentru fostul edil al Sectorului 4, suspiciunile de corupţie care planează asupra lui nu sunt un impediment pentru a reveni în fotoliul de primar, chiar dacă numele său este legat de cea mai mare tragedie care a avut loc în Bucureşti în ultimii zeci de ani. Mai mult decât atât, Piedone spune că alegerea noului primar nu e nevoie ca electoratul „să iasă în stradă“, aşa cum s-a întâmplat după incendiul de la Colectiv, când oamenii au ieşit în stradă să protesteze, ci doar să meargă la vot.

 „Aştept ca justiţia să îşi spună cuvântul. Am încredere în justiţie. Să o lăsam să îşi facă treaba. Dreptatea se dezbate în faţa judecătorilor, nu în stradă sau la televizor. Până la urmă, este dreptul constituţional al oricărui cetăţean de a candida. Şi este dreptul vostru, al locuitorilor Sectorului 4, de a alege. Nu este nevoie să iesiţi în stradă pentru a decide cine merită să fie primar. Este suficient să votaţi“, a mai spus Piedone.

Cristian Popescu Piedone a demisionat din funcţia de primar al Sectorului 4, pe 4 noiembrie 2015, când a spus că îşi asumă vina morală pentru tragedia din clubul Colectiv. Pentru a fi credibil, Piedone  a anunţat că se va retrage din politică. „Aici se încheie carieră mea politică. Mă retrag! Dar mă rog însă să vină în fotoliul de primar cineva care să continue ce nu am apucat eu să termin. Am să fiu însă deschis să dau un sfat oricui mi-l va cere“, susţinea fostul edil de la Sectorul 4. 
 

 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite