Ponta: Antonescu a fost prezent la toate discuţiile din USL. Am avut mandat total din partea Uniunii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Premierul Victor Ponta FOTO Mediafax
Premierul Victor Ponta FOTO Mediafax

Premierul Victor Ponta a declarat joi, după şedinţa conducerii Partidului Social Democrat, că măsura privind reeşalonarea creditelor, criticată de liberali, a fost asumată de comun acord în cadrul USL, iar liderul PNL Crin Antonescu a fost prezent la toate discuţiile pe această temă.

„Duminică, noi am cerut mandat pentru discuţia cu FMI şi discuţiile au fost cu miniştrii liberali. Aici nu trebuie să decidă PNL. Am avut mandat total din partea USL. Sincer, cred că e o prostie să mai vorbeşti de măsuri de dreapta şi de stânga. Ce e de dreapta şi de stânga ? Cine mai e liberal acum în România să ne spună cum e cu liberalismul ? Aici nu ţine de PNL, PSD şi mai ştiu eu ce alte partide. Vorbim, ne dăm cu părerea aşa…  Chiar mă deranjează lipsa de seriozitate când discutăm de lucruri serioase“, a declarat Ponta.

Totodată, el a insistat că Antonescu a fost prezent la toate dezbaterile privitoare la acest subiect şi a precizat că, probabil, „nu s-au reţinut detaliile tehnice“.

„Nu a fost nicio discuţie la care domnul Antonescu să nu fie de faţă. Am fost toţi acolo. Poate că din prezentarea tehnică nu s-au reţinut detaliile tehnice.“,a conchis premierul.

Primul liberal care s-a aratătat nemulţumit de această măsură luată de Executiv a fostul prim-vicepreşedinte PNL, Klaus Iohannis.

”Sunt sceptic, ca să nu spun altceva. Pe de altă parte, sunt puţin surprins fiindcă este o măsură care – cel puţin aşa am înţeles eu de la televizor – a fost discutată, negociată şi acceptată de FMI. Surprinderea mea vine din faptul că ea nu a fost discutată în partid. Una peste alta, această măsură la noi în partid nu a fost discutată, deci cert nu a putut fi agreată, cum nu a fost discutată”, a susţinut Iohanii, într-o emisiune la TVR.

De asemenea, prim-vicepreşedintele PNL a mai precizat că în opinia sa „nu este o măsură liberală” cea anunţată de Guvern şi asumată de ministrul de Finanţe, Daniel Chiţoiu. Totodată, Iohannis a anunţat că la Delegaţia Permanentă a PNL se va discuta despre modul în care s-a luat această decizie, fără consultarea PNL.

Citeşte şi:

Liderii USL, din nou în contradicţie. Iohannis: „Măsura Guvernului de reeşalonare a creditelor nu s-a discutat în USL.“ Ponta: „A fost discutată în USL“

Măsura Guvernului privind reeşalonarea creditelor a generat nemulţumiri din partea liberalilor. Potrivit lui Crin Antonescu şi Klaus Iohannis, prim-vicepreşedinte PNL, măsura nu este una liberală şi ea nu a fost discutată în PNL. Pe de altă parte, liderul PSD Victor Ponta spune că s-au purtat discuţii în USL la şedinţa de duminică.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite