Ponta: "Am primit cu amuzament propunerea PDL privind numirile la Curtea Constituţională"

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Premierul Victor Ponta a declarat luni că PSD susţine de multă vreme depolitizarea Curţii Constituţionale FOTO: Mediafax
Premierul Victor Ponta a declarat luni că PSD susţine de multă vreme depolitizarea Curţii Constituţionale FOTO: Mediafax

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, luni, că a primit cu amuzament declaraţiile liderilor PDL privind depolitizarea Curţii Constituţionale a României (CCR). El a susţinut că PSD vorbeşte de ani de zile despre acest lucru.

Întrebat despre propunerea PDL de depolitizare a instituţiilor din subordinea Parlamentului, Victor Ponta a spus: "Excepţional, de trei ani strigăm, de când politizează PDL instituţiile. Acum vor şi ei să le depolitizeze. Excelentă ideea".

Preşedintele PSD a arătat că priveşte cu amuzament declaraţiile PDL privind depolitizarea Curţii Constituţionale. "Noi, de ani de zile tot vorbim de asta, ei (cei de la PDL - n.r.) şi-au pus oamenii în funcţii. Să înţeleg că nu e bună Curtea Constituţională? Să spună ei, eu nu pot să spun aşa ceva", a adăugat Ponta.

Premierul a spus că, potrivit Constituţiei, judecătorii CCR se schimbă câte trei, din trei în trei ani. "Conform Constituţiei, judecătorii se schimbă trei, din trei în trei, nu putem schimba Constituţia şi nici nu trebuie să schimbăm", a adăugat Ponta.

Preşedintele PDL, Vasile Blaga, a declarat duminică, după întâlnirea conducerii partidului cu parlamentarii săi, că democrat-liberalii vor propune ca, atunci când un judecător al Curţii Constituţionale îşi încheie mandatul, să fie propus un magistrat cu experienţă de către CSM sau Curtea Supremă.

"Vom cere şi celorlaltor formaţiuni politice ca, atunci când un judecător îşi încheie mandatul actual, indiferent de cine este propus, să fie propus un magistrat de a cărui probitate morală şi profesională să nu se îndoiască nimeni. (...) Ar fi bine să ne adresăm în acest sens atât CSM, cât şi Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie", a arătat Blaga.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite