PNL, după ce Ponta a numit la şefia PSD Diaspora un deputat care nu are voie să plece din ţară: „Este culmea aroganţei“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ovidiu Raeţchi FOTO Adevărul
Ovidiu Raeţchi FOTO Adevărul

Purtătorul de cuvânt al PNL Diaspora, Ovidiu Raeţchi, a afirmat azi că numirea unui deputat trimis în judecată pentru dare de mită, aflat sub control judiciar, cu interdicţie de a părăsi ţara, la conducerea PSD Diaspora reprezintă„ culmea aroganţei“ pe care Victor Ponta poate să o arate.

Într-un comunicat de presă, Raeţchi critică numirea deputatului PSD Cătălin Rădulescu la şefia PSD Diaspora, în condiţiile în care acesta are interdicţie de a părăsi ţara.

„Când te gândeşti că Victor Ponta şi colegii săi a inventat tot ce era de inventat în materie de sfidat Diaspora, observi totusi că resursele lor creative sunt nesecate. Am aflat cu stupoare că deputatul PSD Cătălin Rădulescu a fost numit la şefia PSD Diaspora. O numire onorabilă dacă ignorăm, totusi, o problema de mobilitate legală a domnului Rădulescu, care este trimis în judecată pentru dare de mită, se află sub control judiciar şi are... interdicţie de a părăsi ţara. Este probabil o solutie pentru a bloca total dialogul PSD cu românii din strainatate: nu putem veni la voi, nu ne lasă judecătorii. Eventual se poate miza pe cartea victimizarii: pesediştii ar lucra pentru românii din Diaspora, dar sunt victime politice ale procurorilor anticorupţie. Ar putea totuşi exista un efect benefic al acestei numiri uluitoare: domnul Rădulescu va susţine probabil votul prin corespondenţă, fiind în imposibilitatea de a călători“, comentează liberalul.

Raeţchi a adăugat că aceasta nu este singura numire controversată prin care Ponta îşi dovedeşte lipsa de respect pentru Diaspora: Bogdan Stanoevici, fostul ministru delegat pentru românii de pretutindeni, s-ar pregăti pentru şefia TVR.

„Aproape la fel de interesantă este şi o altă numire pe care PSD se pare că o pregăteşte la şefia TVR: Bogdan Stanoevici, pion important al lui Ponta în blocarea votului în străinătate şi care susţinea că românii care cereau să voteze sunt „agitatori care se infiltrează pentru a intra în conflict".

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite