PNL: Declaraţia 112, un nou sabotaj al incompetenţei marca PSD împotriva contribuabililor oneşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cel mai important partid de opoziţie, PNL, a publicat vineri un comunicat de presă prin care aduce noi critici la adresa măsurilor fiscale adoptate de PSD. Aceştia solicită Guvernului „demiterea de urgenţă a conducerii ANAF”, acuzându-i de „neglijenţă şi incompetenţă” în implementarea OUG 79/2017.

Partidul Naţional Liberal critică printr-un comunicat de presă „haosul fiscal generat de actuala guvernare PSD-ALDE” care „atinge pe zi ce trece noi culmi ale incompetenţei autorităţilor”. 

PNL precizează că Administraţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) nu ar fi operat nici până în prezent modificările necesare privind Declaraţia 112, declaraţie pe care agenţii economici sunt obligaţi să o înregistreze, conform OUG 79/2017, emisă în urmă cu două luni, privind transferul contribuţiilor.

Liberalii spun că angajatorii se află acum în imposibilitatea de a-şi achita până la data de 25 ale lunii obligaţiile fiscale legate de veniturile salariale ale angajaţilor, reţinute la sursă.

„Dacă în luna ianuarie nu a existat o astfel de problemă întrucât obligaţiile fiscale era achitate pentru luna anterioară, respectiv pentru decembrie 2017, în prezent angajatorii sunt aduşi în situaţia de a încălca Codul fiscal, fără ca acest lucru să li se poată imputa în mod obiectiv,” se arată în comunicatul emis de Departamentul de Comunicare al PNL.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite