PMP ia partea liberalilor în scandalul votului pentru Iordache: N-ar fi exclus ca USR să-l susţină şi pe Marcel Ciolacu pentru funcţia de premier

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele executiv al PMP Marius Paşcan se întreabă dacă se prefigurează o guvernare PSD-USR, în contextul în care, susţine el, a existat un troc ruşinor între cele două partide la numirea lui Florin Iordache în funcţia de preşedinte pe viaţă al Consiliului Legislativ.

„Trocul ruşinos dintre PSD şi USR prin care autorul OUG 13, Florin „altă întrebare” Iordache, a devenit preşedinte pe viaţă al Consiliului Legislativ reprezintă hârtia de turnesol care ne arată că „oamenii noi din politică” plănuiesc să guverneze, după alegerile parlamentare, chiar cu politicienii metehnelor vechi, cu cei pe care pretind că vor să-i înlocuiască. Numărul de voturi favorabile pentru Iordache, propus de PSD, şi Dircă, propus de USR (185 şi 174), arată că aceeaşi majoritate i-a ales pe amândoi, oricât ar încerca propagandiştii USR să facă să pară că negrul este alb”, arată un comunicat de presă al PMP.

PMP mai spune că asistăm, de fapt, la al doilea moment în care această alianţă PSD – USR îşi vădeşte pe stânga eşichierului politic interesele comune, aparent împotriva firii, se devoalează ca fiind o forţă motrice toxică în Parlament. Sursa citată mai spune că „prima dată, am văzut mobilizarea ieşită din comun a useriştilor în a-l alege pe pesedistul Niculae Bădălău la Curtea de Conturi, în ciuda jignirilor sordide ale acestuia la adresa românilor din Diaspora”

„După ce îşi rupeau cămăşile de pe ei în semn de revoltă împotriva celebrei Ordonanţe 13 şi a puciului legislativ din Parlament în favoarea penalilor, din sinistrul tablou «noaptea ca hoţii», USR-iştii l-au votat ieri pe Florin Iordache, protagonistul care a mătrăşit Codul Penal, preşedinte pe viaţă al Consiliului Legislativ. I-au spus acum şi «bogdaproste» pentru gestul obscen pe care, doar în urmă cu câteva luni, Iordache l-a transmis cu tupeu USR în timp ce cobora de la tribuna Camerei Deputaţilor. Useriştii au procedat la fel şi în cazul senatorului PSD, Niculae Bădălău. După ce s-au pretins oripilaţi de jignirile acestuia la adresa Diasporei, nu au avut niciun fel de mustrări de conştiinţă şi l-au uns pe Bădălău vicepreşedinte la Curtea de Conturi. În acelaşi timp, USR-iştii au dovedit că nu dau doi bani pe principiul meritocratic, pe care-l tot clamează, votând în detrimentul fostului preşedinte al Curţii Constituţionale, Augustin Zegrean, preferându-l pe autorul OUG 13, absolvent de facultate de drept, la 42 de ani, să se ocupe de verificarea corectitudinii legislaţiei din România”, a declarat deputatul PMP Marius Paşcan, conform comunicatului de presă.

Blatul PSD-USR la Consiliul Legislativ prefigurează o posibilă alianţă între cele două partide, după alegerile parlamentare din acest an, adaugă sursa menţionată.

„Nu m-aş mira, după ce am văzut comportamentul duplicitar al USR în Parlament şi spectacolul propagandistic prin care useriştii simulau public confruntarea cu „ciuma roşie”, să se lucreze la un plan de guvernare PSD-PNL, coordonat de fostul prim – ministru Dacian Cioloş şi de vicepremierul său de la acea vreme, Vasile Dîncu. Cum ar fi să ne trezim, după 6 decembrie, cu Dan Barna la Palatul Cotroceni care-l susţine cu convingere şi zel pe „Marcel Ciolacu premier?”, se întreabă liderul deputaţilor PMP.

Camera Deputaţilor şi Senatul au votat în plenul reunit ca Florin Iordache să fie preşedinte al Consiliului Legislativ. Votul a fost secret, cu buletine.

Au fost 185 de voturi „pentru” şi 43 de voturi „împotrivă” la Florin Iordache. Ionuţ Duli Mazâlu, propus de USR, a avut două voturi „pentru” şi 226 de voturi „împotrivă”, iar fostul judecător al CCR Augustin Zegrean, propus de PNL, a avut 41 de voturi „pentru” şi 187 de voturi „contra”.

Pentru funcţia de preşedinte al Secţiei de evidenţă oficială a legislaţiei şi documentare din cadrul Consiliului Legislativ a fost votat George Edward Dircă, senator USR.

Grupurile parlamentare ale USR vor sesiza la CCR numirile făcute marţi de Parlament la Consiliul Legislativ, întrucât candidaţii nu au întrunit numărul de voturi cerut de lege. Legea 73/1993, legea Consiliului Legislativ, prevede că numirea preşedintelui şi a preşedinţilor de secţii se face cu votul majorităţii deputaţilor şi senatorilor, mai precizează Dan Barna.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite