Omul lui Dragnea i-a luat locul lui Bogdan Diaconu (ex PSD) în Comisia pentru românii din afara ţării. Diaconu: Nu mă vor reduce la tăcere

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Deputatul Bogdan Diaconu FOTO David Munteanu
Deputatul Bogdan Diaconu FOTO David Munteanu

Deputatul independent Bogdan Diaconu (exPSD), preşedintele Partidului România Unită (PRU), a fost înlocuit cu deputatul PSD, Valentin Boboc, în Comisia pentru comunităţile de români din afara graniţelor ţării. Decizia a fost luată de conducerea Camerei, în care PSD are majoritate.

Gestul Biroului Permanent al Camerei l-a revoltat pe deputatul Bogdan Diaconu. „PSD a cerut înlocuirea mea din Comisia pentru comunităţile de  români din afara ţării pentru a mă reduce la tăcere pe această temă care deranjează foarte tare Guvernul condus de Victor Ponta. Am fost anunţat de această mutare tipică a PSD-ului de a ascunde mizeria sub preş a doua zi după ce am susţinut la Camera Deputaţilor o conferinţă de presă în care ceream Ministerului de Externe să repare răul făcut de documentarul anti-românesc din Marea Britanie şi după o serie de demersuri oficiale pentru oprirea campaniei denigratoare la adresa românilor din străinătate“, susţine Bogdan Diaconu. 

Deputatul susţine că, dacă PSD îşi dorea atât de mult locul din Comisia pentru comunităţile de români din afara graniţelor ţării, putea să şi-l revendice încă de acum şase luni, când a demisionat din PSD. „Faptul că această solicitare a fost făcută doar acum, după o serie de acţiuni ale mele de trezire din letargie a autorităţilor române cu privire la imaginea românilor aflaţi în afara graniţelor, este dovada faptului că PSD vrea să pună obrocul pe felul în care îi ignoră pe românii din străinătate“.

Valentin Boboc: Nu ştiu dacă am înlocuit pe cineva

Contactat de „Adevărul“, deputatul PSD Valentin Boboc susţine că nu a cerut să fie membru în Comisie. „Este o decizie a Biroului Permanent. Nu ştiu cum am ajuns să fiu cooptat în această comisie. Nu ştiu dacă am luat locul cuiva“, ne-a declarat deputatul Boboc.

Presa locală scrie că Valentin Boboc ar fi protejatul lui Liviu Dragnea. Acesta a deţinut dat funcţia de administrator public la primăria din Alexandria şi de director general al Companiei judeţene de Apă şi Canal, în aceeaşi perioadă în care  Liviu Dragnea era preşedintele CJ Teleorman.  „Îi urez succes înlocuitorului meu de la Comisie, domnul Valentin Boboc, un reprezentant de seamă al PSD Teleorman (aşadar al lui Liviu Dragnea), a cărui experienţă în administraţia locală din Alexandria şi în instalaţiile oraşului îl recomandă puternic pentru a proteja PSD să ignore în continuare cele câteva milioane de români aflaţi în afara graniţelor ţării. Somn uşor, PSD, până la următoarele alegeri!“, a conchis deputatul Bogdan Diaconu. 

Citeşte şi:

Deputatul Bogdan Diaconu, la Adevărul Live: PSD şi PNL au încurajat cererile UDMR de obţinere a autonomiei

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite