Şeful Biroului Relaţii cu Diaspora a demisionat. „Mă alătur proiectului lui Iurie Leancă. Nu vreau să ajung în situaţia Maiei Sandu”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Victor Lutenco a demisionat de la şefia BRD şi se va alătura proiectului lui Iurie Leancă. FOTO Arhivă Adevărul
Victor Lutenco a demisionat de la şefia BRD şi se va alătura proiectului lui Iurie Leancă. FOTO Arhivă Adevărul

Victor Lutenco a demisionat din funcţia de şef al Biroului pentru Relaţii cu Diaspora (BRD) din cadrul Guvernului Republicii Moldova. A luat această decizie deoarece nu doreşte să activeze într-o guvernare dependentă de votul comuniştilor, menţionează într-un mesaj postat pe pagina sa de Facebook.

De asemenea, Victor Lutenco susţine că nu crede că într-un guvern minoritar obiectivele fixate împreună cu reprezentanţii comunităţilor cetăţenilor moldoveni din afară pot fi îndeplinite. Astfel, el a decis să se alăture proiectului politic care va fi lansat de Iurie Leancă, în care precizează că are „încredere, este omul căruia îi datorez susţinere în mai tot ce am reuşit să realizăm în cadrul Biroului pentru Relaţii cu Diaspora, este omul care a comunicat mult şi deschis cu diaspora, şi cel mai important - este omul de care îşi leagă speranţa mulţi moldoveni acum, atât în ţară, cât şi peste hotare”.

„Nu vreau să ajung în situaţia Maiei Sandu sau a altor colegi propuşi de PLDM în funcţii, să-mi facă din deget comuniştii şi să mă ameninţe că dacă nu fac ce vrea PCRM, voi fi schimbat din funcţie”, specifică Lutenco. În acest context, el consideră că votul diasporei a fost furat, din interesele meschine ale unor politicieni, iar prezenţa sa într-o astfel de guvernare ar fi o încălcare a încrederii acordate şi a angajamentelor asumate în faţa cetăţenilor din diasporă.

Republica MoldovaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite