Ministrul Educaţiei se roagă de Traian Băsescu să adopte legea Bacalaureatului profesional

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ecaterina Andronescu, ministrul Educaţiei, i-a lansat preşedintelui Traian Băsescu rugămintea de a promulga cât mai repede legea Bacalaureatului profesional. Andronescu a explicat că adoptarea acestei legi este esenţială pentru elevii şi profesorii care aşteaptă un deznodământ.

"Senatul o va trimite (legea adoptată luni, n.r.) la promulgare şi îmi doresc din tot sufletul şi adresez şi pe această cale rugămintea preşedintelui să o promulge, ca să putem să trimitem către cei care se interesează şi o aşteaptă. (...) Este vorba de o alternativă, deci este opţiunea elevului şi a familiei lui şi sigur că decizia pe care elevul cu familia lui o ia poate să însemne: «mergem spre învăţământul superior», atunci merge spre bacalaureatul naţional, ca şi până acum sau «nu mai merg spre învăţământul superior, vreau să găsesc un loc de muncă să mă angajez» şi atunci opţiunea este pentru bacalaureatul profesional", a explicat Andronescu.

Ministrul a spus că măsura va fi aplicată din anul şcolar 2012- 2013, precizând că introducerea bacalaureatului profesional nu va însemna că acest examen va fi mai puţin riguros, ci că va fi aplicat la materia studiată.

Plenul Senatului a adoptat, luni, proiectul de lege privind introducerea bacalaureatului profesional, cu 73 de voturi "pentru", 15 "împotrivă" şi o abţinere.

Principala modificare pe care o aduce legea Bacalaureatului porfesional este opţiunea pe care elevul o va avea. Cei care aleg varianta de Bacalaureat profesional nu vor mai avea posibilitatea de a urma cursurile unei facultăţi, dar vor putea intra în câmpul muncii cu această diplomă. 

Bacalaureatul porfesional se va da înaintea examenului naţional. Elevii care vor absolvi examenul profesional au posibilitatea de a da ulterior şi bacalaureatul naţional şi implicit să urmeze cursurile unei facultăţi. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite