Mihai Răzvan Ungureanu: „Dreapta politică nu pierde nicio ocazie de a arăta românilor cât de nepregatită este. Treziţi-vă, oameni buni!”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Liderul FC Mihai Răzvan Ungureanu critică lipsa de unitate a dreptei politice FOTO Adevărul
Liderul FC Mihai Răzvan Ungureanu critică lipsa de unitate a dreptei politice FOTO Adevărul

Preşedintele Forţei Civice, Mihai Răzvan Ungureanu, consideră că alianţa de dreapta, în loc să se concentreze pe „idealul unificării”, nu pierde nicio ocazie „de a arăta românilor cât de nepregatită este pentru a face opoziţie reală”.

,,Este incredibil ce se întâmplă astăzi cu dreapta noastră politică. În loc să se preocupe de critica acerbă a guvernării, îşi exhibă slăbiciunile şi nu pierde nicio ocazie de a arăta românilor cât de nepregatită este pentru a face opoziţie reală. Tone de declaraţii inutile, stârnite de teme fără relevanţă publică, atacuri reciproce, guerille fratricide, reglări de conturi, încruntări - toate arată că idealul unificării dreptei, pentru care milităm şi despre care vorbim încontinuu, este departe de realizare. Nu credem că acum e nevoie de aşa ceva. Treziţi-vă, oameni buni!", a scris joi preşedintele FC într-o postare pe pagina sa de Facebook.

Cel mai probabil, Ungureanu se referă la recentele atacuri dintre democrat-liberali iscate de afirmaţia deputatului Theodor Paleologu. Fostul ministru al Culturii a scris zilele trecute pe pagina sa de Facebook că PDL are nevoie de un „congres «pe bune»”, iar năzuinţele lui Mihai Răzvan Ungureanu de a fi nominalizat drept candidatul dreptei politice la prezidenţiale sunt oarecum deplasate. Palelologu este de părere că PDL, ca principal partid al Alianţei România Dreaptă, ar trebui să dea prezidenţiabilul.

Declaraţiile lui Paleologu au fost atacate şi de Raluca Turcan, care a susţinut marţi că „mulţi dintre cei care cer «congres pe bune» nu ar fi fost în conducerea partidului dacă nu ar fi fost susţinuţi de către cei care au candidat la preşedinţia partidului”.

După părerea mea, trebuie să aibă loc cât se poate de repede (n.r. Congres) şi cred că trebuie să aibă loc cât se poate de repede, pentru că pe de-o parte văd că ceilalţi competitori politici şi-au aunţat congrese în următoarele două, trei luni şi suntem în postura ridicolă în care învingătorii se primesc în primele două, trei luni, iar învinşii stau să se mai gândească când să facă congresul, şi ăsta este un semnal politic după părerea mea aproape catastrofal. Trebuie să existe o formă oficială, clară la nivel important  în care partidul îşi asumă acest eşec dureros în alegeri", a spus Sever Voinescu.

Replica i-a fost dată rapid de Cezar Preda. "Singurul lucru pe care-l poate cere Sever Voinescu este să fie dat afară repede din partid! Pentru ce ne trebuie şase luni pentru a-i da afară din partid pe toţi trădătorii care au făcut campanie împotriva partidului şi în favoarea adversarilor politici? Acesta este răspunsul corect la întrebările trădătorilor sau neimplicaţilor în această bătălie grea din 9 decembrie", a spus Cezar Preda.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite