Mai mulţi primari PNL au început strângerea de semnături pentru  un congres: „Vrem revenirea în USL“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Edilii locali din Partidul Naţional Liberal au decis să demareze strângerea de semnături pentru un apel adresat conducerii formaţiunii. Ei îşi exprimă, astfel, îngrijorarea faţă de posibilitatea formării unei alianţe „cu partidele din jurul lui Traian Băsescu“ şi susţin refacerea Uniunii Social Liberale.

Un apel prin care primarii PNL cer refacerea USL şi organizarea unui congres extraordinar după europarlamentare a început, recent, să circule între edili.  De pildă, în judeţele Olt, Ialomiţa, Vâlcea, Argeş, Gorj, Mehedinţi şi Caraş, o mare parte a celor ce reprezintă Partidul Naţional Liberal au semnat sau cer să semneze acest apel.

„Noi, aleşii locali ai Partidului Naţional Liberal, primari, consilieri judeţeni şi locali, facem apel la toţi membrii PNL pentru convocarea unui congres extraordinar imediat după alegerile europarlamentare din 25 mai 2014. Ne exprimăm îngrijorarea în legătură cu planurile de a reface o alianţă cu partidele din jurul lui Traian Băsescu şi ne exprimăm fără echivoc dorinţa pentru reîntoarcerea în USL“, se arată în apelul pe care edilii intenţionează să-l adreseze conducerii partidului.

Totodată, primarii cer ca foştii membri PNL să fie reprimiţi în formaţiune şi insistă pentru revenirea preşedintelui Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, „ca o garanţie că PNL nu va ajunge în rândul partidelor controlate de Traian Băsescu“

„Credem că este necesară întoarcerea în PNL a tuturor celor care, dintr-un motiv sau altul, au demisionat sau au fost îndepărtaţi, pentru că partidul are nevoie de toate resursele sale în confruntarea electorală din toamna acestui an“, se mai arată în apelul formulat de aleşii locali.


Citeşte şi:

Au început mişcările de trupe în PNL: Mai mulţi primari  se delimitează de conducerea centrală

Dupa ce săptămâna trecută mai multe organizaţii PNL din sudul ţării – Gorj, Caraş Severin, Vâlcea, Argeş, Ialomiţa si Prahova, in frunte cu primari si consilieri locali ca şi lideri ai organizaţiilor, s-au întâlnit cu Călin Popescu Tăriceanu, săptămâna aceasta prin organizaţiile din Moldova a început să circule un apel al aleşilor locali liberali care cer congres extraordinar după europarlamentare şi clarificarea intenţiilor partidului.

Klaus Iohannis: „Dacă ar fi după mine, prefecturile ar fi desfiinţate. Sunt inutile şi consumatoare de resurse“

Prim-vicepreşedintele PNL a declarat marţi, la Zalău, că aparatul administrativ din România are probleme serioase, cunoscute de toată lumea, una dintre ele fiind politizarea excesivă. El a indicat în primul rând instituţiile prefectului, pe care - spune el - le-ar desfiinţa.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite