Au început mişcările de trupe în PNL: Mai mulţi primari  se delimitează de conducerea centrală

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Dupa ce săptămâna trecută mai multe organizaţii PNL din sudul ţării – Gorj, Caraş Severin, Vâlcea, Argeş, Ialomiţa si Prahova, in frunte cu primari si consilieri locali ca şi lideri ai organizaţiilor, s-au întâlnit cu Călin Popescu Tăriceanu, săptămâna aceasta prin organizaţiile din Moldova a început să circule un apel al aleşilor locali liberali care cer congres extraordinar după europarlamentare şi clarificarea intenţiilor partidului.

Apelul a început să fie semnat de primari şi consilieri locali ai PNL fiind, dupa surse din interiorul liberalilor, un vehicul important prin care baza partidului îşi arată nemulţumirea faţă de actuala conducere şi iniţiativele care au fost luate în ultima vreme.

De altfel, preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a cerut, recent, organizarea unui congres extraordinar în PNL, printr-o scrisoare adresată liberalilor.

Tăriceanu şi-a exprimat revolta faţă de evenimentele recente din PNL şi a insistat că este necesară exprimarea unei poziţii clare din partea formaţiunii cu privire la direcţia pe care o va urma, în perspectiva alegerilor prezidenţiale.

„Soarta partidului trebuie decisă de toţi liberalii într-o dezbatere vie şi liberă şi nu de câteva persoane în spatele unor uşi închise. Numai prin dialog şi transparenţă putem face ca Partidul Naţional Liberal să renască mai unit şi mai puternic, iar prin el să punem bazele unui proiect naţional solid. Partidul Naţional Liberal merită şansa de a redeveni un partid care să dea direcţia în care se va îndrepta România. Eu, personal, voi face tot ce îmi stă în putinţă să îi acord această şansă, iar prin această scrisoare fac un apel la voi, toţi foştii şi viitorii mei colegi, să vă alăturaţi acestui demers de salvare şi reconstrucţie a Partidului Naţional Liberal“, a arătat Tăriceanu, în scrisoarea deschisă către liberali.

Citeşte şi:

VIDEO  Crin Antonescu, la Slatina: „Exclud refacerea USL după alegerile europarlamentare”

Aflat la Slatina într-un turneu electoral în vederea alegerilor europarlamentare de duminică – 25 mai, Crin Antonescu, liderul Partidului Naţional Liberal, a declarat că exclude orice discuţii ulterioare scrutinului menţionat ce ar putea viza refacerea USL. Antonescu s-a aflat la Slatina unde a participat la lansarea candidaţilor PNL la „europarlamentarele” de duminică.

PNL atacă guvernarea cu tandemul Crin-Klaus

Cu o săptămână înainte de alegerile europarlamentare, liberalii încearcă să mai câştige din terenul pierdut în faţa PSD folosind cartea Klaus Iohannis. Neamţul a fost lansat oficial ca viitor premier, odată cu lansarea programului „Economia liberală – Prin noi înşine“, lozincă inspirată din perioada Brătienilor.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite