Lider UDMR: Nu se pune problema să discutăm sprijinirea Guvernului PSD

Lider UDMR: Nu se pune problema să discutăm sprijinirea Guvernului PSD

Liderul deputaţilor UDMR, Attila Korodi. FOTO Eduard Enea

UDMR nu va discuta cu PSD despre susţinerea Guvernului, în condiţiile în care coaliţia actuală de guvernare nu s-a destrămat, a declarat la Radio France International liderul deputaţilor formaţiunii maghiare, Attila Korodi.

Attila Korodi a comentat, la RFI, declaraţia premierului Viorica Dăncilă, care a spus că va discuta cu UDMR, pentru sprijinirea Guvernului: „Efectiv, declaraţia premierului nu o înţelegem, poate numai din perspectiva conflictului intern din coaliţia de guvernare, pentru că nici nu se pune problema ca UDMR, cu majoritatea care la ora actuală încă este stabilă, este formată, să aibă vreo discuţie politică, pentru a sprijini Guvernul. Nu, nu vom face acest pas, pentru că decizia noastră a fost fermă. La ora actuală, coaliţia de guvernare, chiar dacă sunt conflicte interne, este stabilă şi din percepţia noastră, nici nu se pune problema destrămării acestei coaliţii”.
 
Întrebat dacă UDMR îşi va menţine poziţia în cazul destrămării coaliţiei, deputatul a răspuns: „Dacă ALDE iese de la guvernare, trebuie să vedem PSD pe cine cooptează, dacă poate. Poate un Pro România, altă soluţie nu are. Dacă nu, atunci deja contextul politic se schimbă radical, asta înseamnă că PSD pierde majoritatea şi analiza pe care trebuie să o facă orice forţă politică este cum poate că creioneze o majoritate care este în afara PSD”.
 
Întrebat în ce condiţii ar susţine UDMR un Guvern minoritar PSD, Attila Korodi a răspuns: „Poziţia mea la ora actuală, personală, pentru că această discuţie nu a fost purtată în UDMR: în nici o condiţie (…). Decizia noastră a fost fermă şi ea a fost luată după mai mulţi paşi care au fost făcuţi de actuala coaliţie de guvernare şi de PSD, care a demolat şi cea mai mică încredere care se putea face şi asta se leagă de câteva teme foarte importante şi mai ales de problematica Văii Uzului“, a conchis liderul deputaţilor UDMR. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: