Lider PNL: Fondul Suveran de Investiţii e ultima lovitură pregătită economiei româneşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Liderul PNL Constanţa, Bogdan Huţucă, acuză coaliţia PSD-ALDE că prin înfiinţarea Fondului Suveran de Dezvoltare şi Investiţii ar urmări să dea „ultima lovitură economiei româneşti“.

„Înfiinţarea Fondului Suveran de Investiţii reprezintă cea mai mare hoţie de după 1989 şi este totodată cântecul de lebădă al condamnatului penal Liviu Dragnea care vrea să se retragă cu o ultimă lovitură dată economiei româneşti”, atenţionează Bogdan Huţucă, vicepreşedintele Comisiei de buget din Camera Deputaţilor. 

Liderul PNL Constanţa mai atrage atenţia că Fondul Suveran ar fi „puşculiţa pusă la dispoziţia unui grup infracţional“. „Este evident pentru toată lumea că cei care au gândit acest proiect vor să transforme Fondul Suveran într-o puşculiţă pusă la dispoziţia unui grup infracţional. Scopul acestora este de a cheltui banii Fondului fără a fi controlaţi de instituţiile europene sau naţionale. Tocmai de aceea au stabilit ca managementul fondului să fie derogat de la ordonanţa 109/2011 privind guvernarea corporatistă, tocmai pentru a pune la conducere oameni fideli intereselor acestui grup şi nu manageri profesionişti”, explică Huţucă.

Liberalul atrage atenţia faptul că în viitor cotractele vor fi date prin încredinţare directă. „Vom avea o supra-structură uriaşă cu o valoare de câteva miliarde de lei care însă nu va avea indicatori de performanţă, nu va avea definite limitele de risc investiţional şi nu se va comporta ca o societate care trebuie să facă profit. Singura logică de funcţionare va fi aceea de a permite drenarea banilor prin contracte cu încredinţare directă”, completează.

Nu în ultimul rând, liderul PNL subliniază liberalii vor lua măsuri de îndată ce vor ajunge la guvernare. „Primul lucru pe care îl vom face când vom ajunge la guvernare va fi să eliminăm toate modalităţile prin care economia românească este căpuşată de aeste grupuri infracţionale organizate, de multe ori trans-partinice şi trans-naţionale”, mai spune Huţucă.  

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite