Leancă: Moldova vrea să fie membru UE în 2019; Ponta: Sprijinim obiectivul fără condiţii şi gând ascuns

Leancă: Moldova
vrea să fie membru UE în 2019; Ponta: Sprijinim obiectivul fără condiţii şi
gând ascuns

Premierul Victor Ponta şi omologul său moldovean, Iurie Leancă FOTO Gov.md

Republica Moldova şi-a propus să devină ţară cu drepturi depline a Uniunii Europene în 2019, atunci când România va deţine preşedinţia UE, a anunţat premierul moldovean, Iurie Leancă, prim-ministrul Victor Ponta asigurându-l că România sprijină acest obiectiv fără condiţii şi „gând ascuns“.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Cu prim-ministrul Ponta, am reuşit să identificăm un obiectiv extrem de important, ambiţios, dar fezabil: ca în 2019, atunci când România va deţine preşedinţia Uniunii Europene, să facem tot ce e posibil ca şi Republica Moldova să devină ţară cu drepturi depline a Uniunii Europene“, a afirmat Iurie Leancă.

La rândul său, premierul Victor Ponta i-a asigurat pe moldoveni că românii au înţeles că au făcut bine atunci când au aderat la UE şi că România va sprijini în continuare integrarea europeană a statului vecin fără condiţii şi „gând ascuns“.

Premierul Victor Ponta şi omologul său moldovean, Iurie Leancă, s-au întâlnit în localitatea Floreni din Republica Moldova şi au venit în satul Sculeni, raionul Ungheni, pentru a marca eliminarea vizelor europene pentru cetăţenii moldoveni.

Cei doi oficiali au ajuns la Sculeni pentru a discuta cu locuitorii, discursurile fiind susţinute pe un stadion rural cu trei gradene, pline cu şcolari şi localnici.

Ponta şi Leancă vor merge şi la punctul de trecere al frontierei Sculeni, spre România, împreună cu câţiva cetăţeni ai Republicii Moldova care vor traversa frontiera peste Prut, fără vize, în baza paşaportului biometric.

Începând cu 28 aprilie 2014, cetăţenii Republicii Moldova care deţin paşapoarte biometrice pot călători fără vize în Uniunea Europeană. De eliminarea vizelor beneficiază doar cetăţenii moldoveni care deţin un paşaport biometric.

Ridicarea vizelor nu înseamnă că moldovenii vor putea intra în spaţiul Schengen pentru a munci, ci doar în scopuri turistice, pentru o perioadă de 90 de zile.

Negocierile dintre UE şi Republica Moldova pentru liberalizarea vizelor au început în iunie 2010.

Citeşte şi:

Iurie Leancă şi Victor Ponta se vor întâlni pe 29 aprilie la frontiera moldo-română

Prim-ministrul moldovean Iurie Leancă şi omologul său român, Victor Ponta, vor marca eliminarea vizelor europene pentru cetăţenii Republicii Moldova pe 29 aprilie. Cei doi oficiali se vor afla în satul Sculeni, raionul Ungheni, unde vor discuta cu locuitorii.

Premierii Victor Ponta şi Iurie Leancă: 2013 a fost un an bun pentru relaţiile moldo-române

Premierul României Victor Ponta l-a avut astăzi ca oaspete, la Palatul Victoria, pe omologul său de la Chişinău Iurie Leancă. Cei doi oficiali au făcut bilanţul anului ce se încheie. Cu această ocazie, şeful Executivului de la Bucureşti a anunţat că România a avut un an economic bun şi a decis să-i ajute pe românii din stânga Prutului.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: