Klaus Iohannis, batjocorit pe Facebook după ce a luat apărarea Antenei 3. Mircea Badea le cere fanilor săi să-l ajute pe Iohannis să-şi ia like-urile înapoi

Klaus Iohannis, batjocorit pe Facebook după ce a luat apărarea Antenei 3. Mircea Badea le cere fanilor săi să-l ajute pe Iohannis să-şi ia like-urile înapoi

Preşedintele Klaus Iohannis a fost aspru criticat pe pagina de Facebook, după ce miercuri seară a declarat că cei de la ANAF au avut o „abordarea heirupistă“ atunci când le-au cerut celor de la Antena 3 să evacueze sediul confiscat de stat în urma unei decizii judecătoreşti.

Ştiri pe aceeaşi temă

UPDATE La ora 20.00, 20.400 de utilizatori Facebook şi-au retras like-urile de pe pagina de Facebook a preşedintelui României, potrivit facebrands.ro.
 
UPDATE La o zi după declaraţiile lui Klaus Iohannis care a sărit în apărarea Antenei, pagina oficială de Facebook are cu 17.000 de like-uri mai puţin.
 
UPDATE Mircea Badea, realizatorul emisiunii „În gura presei“, face un apel la fanii săi de pe Facebook să vină în ajutorul preşedintelui Klaus Iohannis pentru a recupera like-urile pierdute. „Băsiştii îşi retrag like-urile de pe pagina lui Iohannis pentru că a fost corect în legatura cu situaţia Antenelor. Au senzaţia că fac o mare şmecherie cu like-urile vieţii! Este momentul să fim şi noi faţă de Iohannis. Să-l ajutam să-şi ia like-urile înapoi. Pas cu pas! Da, cred ca e bine sa-i contracaram. Să piarda peste tot!“, sună îndemnul lui Badea.
 
UPDATE Mircea Cărtărescu, reacţie pe pagina sa de Facebook: Ieri regele alb (care era deja gri) s-a înnegrit şi el. Eşichierul politic a devenit astfel unanim: negrele joacă cu negrele. No hope.
 
Până azi la ora 16.00, peste 13.500 de români au dat „unlike“ paginii de Facebook a preşedintelui României, după declaraţia în cazul Antenelor. 
 
Utilizatorii de Facebook au luat cu asalt pagina de Facebook a preşedintelui, criticându-l pentru declaraţia referitoare la cazul Antenei 3. „În primul rând, cred că libertatea de exprimare în media nu poate fi suprimată pentru banale motive administrative. În al doilea rând, această abordare heirupistă a ANAF mi se pare cel puţin nepotrivită, dacă nu discutabilă", a declarat preşedintele, vorbe care au stârnit furia internauţilor. 
 
 
„Câtă nesimţire să iei apărarea unor chiriaşi care nu eliberează o clădire ocupată abuziv! Câtă aroganţă în a pune la zid instituţii ale statului ca să îţi aperi amicii infractori. Până la urmă, şi dom' presedinte are o casă pe care ia chirie deşi nu mai e a lui, nu? E de plecat din ţară, ăştia o confisca metru cu metru!“, i-a scris utilizatorul Răzvan Prodescu. 
 
Alţi comentatori i-au reproşat faptul că a fost susţinut cu voturi din partea electoratului care susţinea lupta DNA împotriva corupţiei, iar acum a uitat de principiile din campanie. 
 
„Cum rămane cu voturile luate de la votanţii dnei Macovei, domnule Iohannis? Credeţi că ajungeaţi Preşedinte fără acele voturi? Credeţi că erau simpatizanţii Antenei 3? Credeţi că sunteţi Preşedinte datorită publicului Antenei 3? Vă înşelaţi amarnic!!! Vine toamna, domnule Presedinte!!! Vine 2019!! Vin multe alegeri, iar votanţii Antenei 3 se împuţinează având în vedere vârsta lor! Vă sugerez să gândiţi mai profund pe viitor! Noi oricum v-am văzut si auzit! Nu o să vă uităm!“, i-a scris Maria Fellini. 
 
 
 
Şi Ionica Tănase a argumentat în mesajul trimis preşedintelui faptul că ANAF-ul a urmărit doar să pună în aplicare o decizie judecătorească, nefiind vorba de o acţiune abuzivă.
 
„Cum puteţi spune ca actiunea pentru evacuarea celor de la antene este «heirupistă» când verdictul împotriva lui Voiculescu este dat din 2014 si pana in prezent s-au recuperat doar 1% din prejudicii? Cum puteti sa faceti aceste afirmatii in loc sa va sprijiniti premierul si tot guvernul dealtfel pentru actiunea respectiva? Trebuia, până acum, să trageţi la răspundere ANAF-ul că nu au recuperat mai mult din prejudicii şi nu să amânaţi şi să permiteţi funcţionarea unui trust cu probleme financiare şi administrative?“, a scris Ionica Tănase.
 
  
Numărul celor care au dat „Like“ paginii de Facebook a preşedintelui Iohannis a început să scadă. Dacă la 21.40, Iohannis avea 1.731.798 de oamenii care îi apreciau pagina de Facebook, 20 de minute mai târziu numărul a scăzut cu aproape 200 de persoane. 
 
Oamenii se mobilizează pe Facebook pentru a ieşi în stradă
 
Pe Facebook a apărut şi un eveniment intitulat „Nu eşti preşedintele nostru“, organizat de „Basarabia e România“, care anunţă un protest pentru sâmbătă seară, de la ora 18.00, în Piaţa Universităţii din Bucureşti. Un alt protest, „Antena 3 nu e deasupra legii“, este anunţat pentru mâine seară, de la ora 19.00, tot în Piaţa Universităţii.
 
„Veniţi alături de noi VINERI SEARA pentru a cere evacuarea neîntârziată a televiziunilor grupului Antena din clădirile pe care le ocupă ilegal de un şi jumătate, pentru respectarea hotârârilor judecătoreşti şi pentru o ţară în care aplicarea legii nu e la cheremul oligarhiei“, sună apelul iniţitorilor.
 
 
 

 

Pentru mai multe informaţii despre acest subiect, mai puteţi citi şi:

 
 
 
 
 
 
 
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările