Kelemen Hunor cere noi negocieri în Coaliţie, dar după congrese: „Până atunci ar trebui să oprim acuzaţiile fără bază reală”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Kelemen Hunor, liderul UDMR. FOTO: Mediafax
Kelemen Hunor, liderul UDMR. FOTO: Mediafax

Kelemen Hunor, preşedintele UDMR, este de părere că negocierile în actuala coaliţie de guvernare nu ar trebui să se oprească, însă atrage atenţia că ar fi bine să aibă loc după cele două congrese din toamnă, unde se vor alege şefii PNL şi USR PLUS.

Deşi admite că actuala coaliţie nu poate fi refăcută uşor, Kelemen Hunor cere noi negocieri, însă după congresele PNL şi USR PLUS. 

„Au fost acuzaţii dure şi gratuite. Mi se pare că este greu să refaci această Coaliţie. Ar trebui să înţelegem motivul adevărat care ne-a adus aici. (...) Vom vedea pe măsură ce ne îndreptăm spre 2024. Cred că este vorba de cursa pentru alegerile din 2024. S-ar putea să fie o explicaţie. 

Eu cred că după congresele celor două partide trebuie să ne aşezăm la masă şi să avem o încercare de a reface o majoritate cu această Coaliţie. Până atunci ar trebui să ne oprim să aruncăm acuzaţii fără bază reală. E valabil pentru toate părţile. Eu nu m-am certat cu nimeni, cu toate că am avut discuţii în contradictoriu”, a declarat liderul UDMR într-o intervenţie la Digi24. 

Coaliţia s-a rupt, moţiunea de cenzură este în aer

Zece luni a rezistat Coaliţia de trei partide, deşi planurile au fost făcute pentru patru ani. USR PLUS vrea să demită Guvernul, însă PNL, aripa Cîţu, încearcă amâne cât mai mult votarea moţiunii de cenzură. Miniştrii USR PLUS din Guvernul Cîţu şi-au depus demisiile marţi. În replică, Florin Cîţu anunţă că „Guvernarea continuă”. „PNL este un partid responsabil, care a dat deja un vot pentru susţinerea premierului”, a declarat premierul.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite