Iulian Fota: „Am finalizat discuţiile cu SUA pe scut, am semnat toate documentele“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Iulian Fota, consilier prezidenţial pentru Securitate Naţională
Iulian Fota, consilier prezidenţial pentru Securitate Naţională

Iulian Fota, consilierul lui Traian Băsescu pentru Securitate şi Apărare, şi Sorin Encuţescu, consilier de stat pe probleme de Securitate al Prim-Ministrului, au discutat despre provocările de securitate naţională. Iulian Fota a anunţat că discuţiile cu SUA privind scutul antirachetă au fost finalizate.

„SUA au hotărât ca etapa a 4-a din planul scutului antirachetă să fie regândită, dar celelalte faze sunt în derulare. România din acest punct de vedere, ameninţare clasică militară, are o situaţie foarte bună. Avem relaţia cu Statele Unite, am finalizat discuţiile pe scut şi am semnat toate documentele, plus că avem şi UE, care a dezvoltat ideea de solidaritate exprimată deja pe câteva probleme de dezastre naturale. Securitatea naţională a România va fi una bună şi foarte bună dacă ne uităm atent la aceste lucruri“, a spus Iulian Fota, în studioul „Adevărul“.

Iulian Fota a amintit şi modelele sale din politica românească.„ Eu am avut norocul că am stat pe lângă oameni care au crezut în nişte valori. Am stat pe lângă Corneliu Coposu, nici nu mai trebuie să spun că avea convingeri clare. Azi vedeţi, în perioadă de criză şi furtună, ce trecere de la o ideologie la alta este“, a arătat Fota.

De partea cealaltă, consilierul lui Victor Ponta, Sorin Encuţescu a spus că „instituţiile financiare sunt cele mai sensibile la chestiuni care să poată afecta securitatea unei ţări“.

Totodată, Encuţescu a oferit şi un exemplu de problemaă de securitate naţională. „Noi avem anul 1907, când sărăcia a fost o problemă de securitate naţională extremă“, a spus Encuţescu.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite