Liderul PSD Neamţ: „Sunt sigur că dacă n-ar fi căzut regimul, Augustin Lazăr ar fi fost astăzi mândria lui Ceauşescu!“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Liderul PSD Neamţ l-a atacat, pe pagina sa de Facebook, pe procurorul general al României,  numindu-l „procurorul roşu“. Ionel Arsene e de părere că Augustin Lazăr are două probleme, „una instituţională şi una de conştiinţă“, după relatările recente din presă care arată că, în anii '80, Lazăr a condus o comisie care a refuzat eliberarea din penitenciarul Aiud a unui disident anticomunist.

„Iohannis nu e Iisus Hristos, să-l învie pe Lazăr! Procurorul general al României are două probleme: una instituţională şi una de conştiinţă. Dacă sistemul comunist a funcţionat cu succes, acest lucru este urmare a dăruirii totale a celor care l-au servit. Ca preşedinte al comisiei care putea să îl pună în libertate pe condamnatul politic Iulius Filip, Augustin Lazăr a acţionat ca un adevărat slujbaş încovoiat de spate: l-a ţinut în închisoare până când disidentul a executat întreaga pedeapsă”, a scris liderul PSD Neamţ pe Facebook.

Arsene e de părere că „procurorul roşu“ ar trebui să demisioneze, subliniind totodată că faptul că preşedintele României îl mai ţine în funcţie „arată ce părere bună are despre el însuşi: se crede Mesia!“. Alături de mesajul postat pe Facebook, Arsene a publicat şi o fotografie cu preşedintele Iohannis împreună cu Augustin Lazăr care au etichetele: „uzurpator“ şi „torţionar“.

„Conştiinţa l-a ocolit pe Augustin Lazăr şi atunci, şi acum. „Procurorul roşu” nu regretă nimic. Se dovedeşte un executant perfect al ordinelor venite de deasupra lui. Iată că nici azi, când lucrurile sunt foarte bine ştiute, nu arată niciun fel de înţelegere şi de compasiune faţă de fostul deţinut politic. Sunt sigur că dacă în 1989 nu ar fi căzut regimul, Augustin Lazăr ar fi fost astăzi un foarte bun prim-procuror comunist, mândria lui Ceauşescu! Chiar şi numai pentru această gravă neînţelegere a lucrurilor Augustin Lazăr ar trebui să plece! Iar faptul că preşedintele României îl mai ţine în funcţie arată ce părere bună are despre el însuşi: se crede Mesia! Or, într-o ţară ortodoxă, asta e blasfemie!”,  a mai scris social-democratul.

Arsene a fost închis 30 de zile anul trecut

La sfârşitul lunii ianuarie 2018, Ionel Arsene a fost reţinut de DNA pentru 30 de zile pentru trafic de influenţă. Arsene este acuzat că, în 2013, ar fi primit 100.000 de euro de la Gheorghe Ştefan pentru a interveni pe lângă şeful ANI de la acel moment, Horia Georgescu, astfel încât Culiţă Tărâţă, în acea perioadă preşedinte al CJ Neamţ, să fie declarat incompatibil. Conform anchetatorilor, intervenţia nu şi-ar fi atins scopul.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite