Iohannis, despre întâlnirea cu Ponta:  Mi-a spus că se va gândi la demisie şi va lua o decizie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele Klaus Iohannis a spus, într-un interviu acordat pentru TVR, că premierul Victor Ponta i-a transmis la întâlnirea avută la Cotroceni că se va gândi până săptămâna viitoare dacă îşi va prezenta demisia din funcţia de şef al Guvernului.

"Mi-a spus că se va gândi (la solicitarea privind demisia-n.r.). Se va sfătui, probabil, cu colegi din partid şi va lua, în consecinţă, o decizie. Eu cred şi sper ca decizia să fie demisia. Aceste declaraţii la cald sau la fierbinte, putem să spunem în această situaţie, trebuie luate cu anumită rezervă. Eu sunt convins că este nevoie de o zi sau două în care lucrurile se decantează, se clarifică şi, sper, în cursul săptămânii viitoare, să avem un deznodământ al acestei etape din criza politică“, a spus Iohannis, într-un interviu acordat după discuţia cu Ponta de la Cotroceni, citat de Mediafax.

El a adăugat că, indiferent cum sunt privite lucrurile, nu se poate face abstracţie de ce s-a întâmplat, vineri, la DNA, fiind un lucru care are şi va avea urmări profunde în politica românească.

Iohannis i-a cerut demisia lui Victor Ponta

Preşedintele Klaus Iohannis i-a cerut demisia premierului Victor Ponta, după ce procurorii DNA l-au pus sub urmărire penală. Ponta a refuzat, pe motiv că doar Parlamentul îl poate demite. În caz că Ponta refuză în continuare să demisioneze, preşedintele Klaus Iohannis, potrivit Constituţiei, îl poate suspenda din funcţia de prim-ministru, dar numai dacă Camera Deputaţilor îi ridică imunitatea lui Ponta.

Preşedintele Klaus Iohannis, după întâlnirea cu Ponta:  Am comunicat public că premierul Victor Ponta este învinuit de fapte penale. După părere mea, este o situţie imposibilă pentru România ca premierul să fie învinuit de fapte penale. Pe de altă parte, pentru România, cel mai rău lucru este o criză politică. Având în vedere toate acestea, solicit demisia premierului Victor Ponta. Solicitarea de demisie am comunicat-o premierului într-o discuţie pe care am avut-o.

Victor Ponta, după întâlnirea cu Iohannis: „Am avut cu Preşedintele Iohannis o discuţie institutională extrem de corectă si civilizată! Respect poziţia sa publică dar am fost numit în funcţie de Parlamentul României şi doar Parlamentul poate să mă demită! Cred că respectarea principiilor constituţionale este esenţiala pt societatea noastră şi în niciun caz nu pot accepta ca un procuror DNA este deasupra Parlamentului, Guvernului şi a cetăţenilor acestei ţări! Asta ar însemna dictatură şi cred că la peste 25 ani dupa 1989 ar fi o mare eroare pt noi toţi!

Pe aceeaşi temă:

UPDATE Victor Ponta, urmărit penal pentru spălare de bani şi complicitate la evaziune fiscală. Preşedintele i-a solicitat demisia

Ponta, urmărit penal. Ce spunea în urmă cu două luni: Voi demisiona dacă DNA cere urmărirea mea penală

„La revedere, Victor Ponta! La revedere, România, aşa cum te-am suportat 25 de ani!”

Reacţiile politicienilor după ce Victor Ponta a fost „călcat“ de procurorii DNA

Protest în Piaţa Victoriei faţă de Victor Ponta: „Jos, jos premierul mincinos”

Tovarăşu’ Ponta, mândru că eşti penal? Şi un P.S. pentru mafioţii din Parlament

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite