Iniţiativa România Liberală propune un „Pact Naţional pentru România Euroatlantică”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Andrei ChilimanConsiliului Consultativ al IRL la evenimentul de lansare FOTO Arhiva Adev[rul
Andrei ChilimanConsiliului Consultativ al IRL la evenimentul de lansare FOTO Arhiva Adev[rul

Iniţiativa România Liberală (IRL) propune încheierea unui „Pact Naţional pentru România Euroatlantică“ între preşedintele Traian Băsescu, prim-ministrul Victor Ponta şi partidele politice.

„Prin acest pact, fiecare dintre părţile semnatare ar urma să se angajeze, în principiu, la acţiune  în următoarele sensuri:

1.Afirmarea permanentă şi respectarea necondiţionată a apartenenţei României la familia democraţiilor euroatlantice. Întărirea Parteneriatului Strategic cu Statele Unite ale Americii.

2.Consolidarea instituţiilor statului de drept, mai ales a instituţiilor anticorupţie şi a instituţiilor de siguranţă naţională. Abţinerea de la orice declaraţii şi acţiuni publice de natură să slăbească ori să discrediteze aceste instituţii.

3.Izolarea politică a oricăror partide sau formaţiuni politice care promovează mesaje sau politici de natură să deturneze România de la parcursul occidental.

4.Asumarea şi promovarea cu prioritate maximă a politicilor de natură să asigure independenţa energetică a României“, se arată într-un comunicat remis „Adevărul“.

Solicitarea IRL vine în contextual situaţiei tensionate din Ucraina şi pe fondul agresivităţii Federaţiei Rusiei în declaraţiile cu oficilii români.

„Agresivitatea Rusiei se face simţită şi în România, sau în raport cu România, mai ales în plan diplomatic şi pe zona propagandei. La fel de evidente sunt şi intenţiile Rusiei de a slăbi forţa Statului Român. Rusia vrea un Stat  Român dominat de corupţia politico-economică, o economie românească dependentă de resursele energetice ruseşti şi o opinie publică românească abil manipulată către antiamericanism şi antioccidentalism“, se mai arată în comunicatul amintit.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite