Gafă a lui Carmen Dan în videoconferinţa cu prefecţii. „Doamna ministru, Întorsura nu este la noi, ci la Covasna“. Reacţia MAI

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministrul Carmen Dan a declarat că angajaţii MAI sunt mobilizaţi pentru a interveni în zonele cu risc de inundaţii şi le-a atras atenţia prefecţilor judeţelor vizate că nu au finalizat nici până acum evaluările după ploile de săptămâna trecută. În timpul video conferinţei, Dan s-a încurcat spunând că Întorsura Buzăului e în Buzău. După această gafă, MAI a dat un comunicat în care a precizat faptul că a fost vorba de o eroare de interpretare.

UPDATE Ministerul Afacerilor Interne a făcut precizări după ce ministrul Carmen Dan a întrebat autorităţile din judeţul Buzău dacă au verificat Întorsura Buzăului din punct de vedere al situaţiei inundaţiilor, moment în care a fost corectată şi i s-a spus că localitatea se află în judeţul Covasna. Potrivit Ministerului, aceasta s-a referit la depresiunea Întorsura Buzăului, nu la localitate, care se află în competenţa Administraţiei Bazinale de Apă Buzău – Ialomiţa.

„Referitor la discuţiile din cadrul videoconferinţei din această dimineaţă, facem următoarea precizare: Zona Întorsura Buzăului, depresiunea şi nu localitatea în sine, este în competenţa Administraţiei Bazinale de Apă Buzău – Ialomiţa /Sistemul de Gospodărire a Apelor Buzău şi figurează ca fiind una dintre cele 22 de zone de risc comunicate de către Apele Române”, a precizat MAI printr-un comunicat de presă.


Ministrul a discutat, prin videoconferinţă, cu prefecţii judeţelor vizate de avertizările meteorologice, despre măsurile luate până în prezent pentru a preveni tragediile.„Aţi verificat şi Întorsura Buzăului?”, i-a întreabă ministrul Carmen Dan pe cei din Buzău.

„Doamna ministru, Întorsura nu este la noi, ci la Covasna”, a fost răspunsul primit.

„Bine, bine, dar e la graniţa de judeţe, e bine să verificaţi şi voi”, le-a spus Carmen Dan, încercând să iasă din încurcătură. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite