Drept la replică. UTI îi răspunde Gabrielei Firea după acuzaţiile pe care primarul general al Capitalei le-a făcut la Adevărul Live

0
Publicat:
Ultima actualizare:

UTI Grup îi răspunde primarului general Gabriela Firea, după ce edilul a afirmat, luni, la Adevărul Live, că directorul UTI ar avea fratele la Administraţia Străzilor. În dreptul la replică transmis „Adevărul“, reprezentanţii companiei demontează punctual argumentaţia primarului general.

Redăm integral dreptul la replică: 

Ca urmare a publicării pe site-ul www.adevarul.ro, în data de 23 octombrie 2017, a unui material cu declaraţiile d-nei Primar Gabriela Firea, cu titlul „Firea: Directorul de la UTI avea fratele la Administraţia Străzilor. Opoziţia îmi transmite informal că fac o treabă extraordinară cu cele 22 de firme”, în care s-au făcut afirmaţii false şi denigratoare la adresa companiei noastre, vă rugăm să publicaţi precizările de mai jos, în virtutea corectei informări a opiniei publice:

- Deşi am încercat să ne abţinem şi să nu comentăm campania de denigrare dusă de la o vreme de către dna Primar General personal împotriva societăţii noastre, nu putem să acceptăm cele afirmate în interviul menţionat fără să prezentăm public şi punctul de vedere al UTI.

- În ceea ce priveşte declaraţia de la minutul 12:50 din interviul dat de dna Primar General, directorul ASB, din informaţiile pe care le deţinem, nu este rudă cu vreo persoană din cadrul UTI. Am căutat să vedem dacă există vreo legătură de rudenie între angajaţi ASB şi cei ai UTI şi, într-adevăr, există un angajat al UTI care are un frate vitreg angajat în cadrul ASB, însă nu considerăm ca aceasta este persoana la care dna Primar Firea se referă, întrucât nu deţine vreo funcţie de natură să influenţeze atribuirea sau derularea vreunui contract, cu atât mai mult cu cât acesta e atribuit prin licitaţie publică. 

- Negăm orice legătură existentă între câştigarea unor licitaţii de către compania noastră şi aspectul invocat de domnia sa şi deplângem tehnica de dezinformare folosită.

- Respingem, de asemenea, orice aluzie privind influenţarea procedurilor de atribuire a contractelor prin orice mijloace nelegale. Societatea noastră se mândreşte cu un parcurs excelent alături de parteneri de renume din ţară şi de peste hotare, în proiecte complexe şi inovatoare.

- Însă, dacă dna Primar General are informaţii că vreo persoană ar fi încălcat legea în beneficiul sau în legătură cu societatea noastră, o rugăm să le facă publice şi să sesizeze organele abilitate. Societatea noastră are cel mai mare interes în a clarifica orice informaţie sau aluzie vehiculată în spaţiul public. Considerăm, totuşi, că aceste afirmaţii sunt total lipsite de substanţă.

- Justificând necesitatea înfiinţării societăţilor specializate din cadrul Primăriei, dna Primar mai semnalează faptul că anumite firme „căpuşă” au derulat contracte cu instituţia în mod netransparent. Domnia sa nominalizează compania UTI ca fiind una dintre acestea. Dorim să vă aducem la cunoştinţă faptul că toate contractele pe care UTI le-a avut cu PMB, din 2006 şi până în prezent, au fost atribuite prin licitaţii publice la care compania a participat prin prisma competenţelor tehnice şi ale resurselor umane din echipa sa, acestea fiind în totalitate contracte complexe, care necesită expertiză tehnică solidă şi multe resurse financiare din partea executantului. 

- Aşadar, îi solicităm public dnei Primar General să vină cu dovezi obiective în sprijinul celor afirmate şi să arate opiniei publice în ce a constat „căpuşarea” făcută în aceşti ani de către UTI şi să nu uite să menţioneze şi cele peste 2 milioane de euro pe care UTI nu le-a încasat pentru lucrări executate, predate şi aflate în funcţiune fără, însă, să fie achitate.

- Menţionăm că în afara unor afirmaţii denigratoare făcute public de către dna Primar General, societatea noastră nu a primit nicio reclamaţie/sesizare/solicitare oficială prin care să i se reproşeze vreun aspect negativ în derularea contractelor sale cu PMB sau ASB. Nu se înregistrează deficienţe sau întârzieri din partea UTI la niciun contract, de aceea ne este greu să înţelegem, fără argumente transparente, care este motivaţia afirmaţiilor denigratoare. 

- Acolo unde d-na Primar vede “căpuşarea” Primăriei, vă informăm că stă munca a sute de oameni care au implementat un sistem performant de trafic, au eliberat zone mari din Bucureşti de cablurile aeriene, au realizat lucrări de modernizare a infrastructurii rutiere, au contribuit la construirea unei arene sportive la cele mai înalte standarde de calitate. UTI a câştigat proiectele prin prisma competenţelor, cristalizate în urma unor investiţii majore în dezvoltarea oamenilor şi în infrastructura de lucru. Lucrările sunt publice, au fost executate conform cerinţelor Primăriei şi au fost recepţionate de reprezentanţi ai acestei instituţii, se pot verifica, le pot testa toţi cetăţenii, nu au fost ascunse, totul a fost transparent. 

- În cei peste 11 ani de colaborare, am privit Primăria Municipiului Bucureşti ca pe un partener care îşi doreşte să îmbunătăţească permanent calitatea vieţii în Capitală prin implementarea de tehnologii şi soluţii sustenabile şi eficiente.

- UTI îşi exprimă, şi pe această cale, disponibilitatea de a realiza o discuţie publică, transparentă, referitoare la toate proiectele realizate de UTI în Bucureşti, să răspundă oricărei întrebări care poate să clarifice acuzaţiile şi nelămuririle apărute în spaţiul public. În felul acesta suntem siguri că se pot lamuri multe probleme de interes general, legate printre altele de sistemul de management al traficului şi de Arena Naţională“.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite