Dictatură prin OUG-uri

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Dragnea a descoperit metoda să fie dictator într-o ţară, chipurile, democrată. Nu mai ţine cont de parlament, de CCR, de opinia altor instituţii ale statului, dă pur şi simplu OUG-uri de câte ori vrea să-şi impună voinţa proprie tuturor românilor. Cu mâna slugii sale, Viorica Dăncilă. O modalitate de a perverti delegarea legislativă de la parlament către guvern.

Există sau nu există urgenţă naţională (cutremur, atac iminent, acte de terorism etc.), aşa cum scrie în lege, Dragnea dă OUG. Fără transparenţă decizională, fără consultări. Că doar „războiul“ bate la uşă. Este vorba de „războiul“ său cu justiţia, de condamnarea din dosarul „Bombonica“, care se apropie implacabil.

Guvernul pregăteşte OUG pentru plafoanele bugetare

Legea plafoanelor bugetare este legată de bugetul pe 2019, acesta nu poate intra în execuţie fără această lege. Iată ce spune CCR:

„Admite obiecţia de neconstituţionalitate formulată de Preşedintele României şi constată că Legea pentru aprobarea plafoanelor unor indicatori specificaţi în cadrul fiscal-bugetar pe anul 2019 este neconstituţională în ansamblul său. Definitivă şi general obligatorie.“

Cum întârzierea bugetului este deja o dovadă a neputinţei actualului guvern, care l-a prezentat parlamentului cu 3 luni întârziere, neconstituţionalitatea Legii pentru aprobarea plafoanelor bugetare riscă să compromită definitiv intrarea în vigoare a bugetului de stat pe 2019. Şi atunci, Dragnea şi echipa ce şi-au zis? Nu-i nimic, ce dacă legea a fost respinsă de CCR ca fiind neconstituţională, dăm OUG şi ne rezolvăm „piedica“ pusă de CCR! OUG-ul, metodă universală de dictatură în România! Adică Legea e respinsă de CCR, dar OUG-ul este bun, că intră imediat în vigoare, iar Victor Ciorbea se ocupă de mizilicuri. Curat constituţional, coane Liviule!

OUG 7, referitoare la SIIJ

Este OUG care instaurează un pluton de execuţie pentru magistraţi, SIIJ. Cu încălcarea evidentă a principiilor din justiţie, pentru că este concepută ca „stat în stat“. Nu dă nimănui socoteală, deciziile sale nu sunt cenzurate de Procurorul General, aşa cum se întâmplă cu alte secţii ale Procuraturii Generale. Adina Florea, o analfabetă în ale dreptului, a fost trântită acolo doar ca să execute ordinele lui Dragnea şi Tudorel Toader. Să poată executa, eventual şi aresta, orice magistrat, procuror sau judecător, care nu ascultă de ordinele „dictatorului“ Dragnea. Se şi vede în cazul dnei Kovesi la ce aberaţii juridice se pretează această secţie, de râd şi curcile. Râd ele, dar magistraţii nu râd. Protestează zi de zi împotriva acestui mod de a supune magistraţii puterii politice. Şi UE a înţeles sensul acestei OUG perverse, de aceea o susţine pe dna Koveşi în continuare la şefia Parchetului European. Miracolul este că dna Koveşi n-a fost încă arestată, dar nu-i timpul trecut!

OUG 114, cu impact fiscal-bugetar

Iarăşi un exemplu de dictatură pură. Fără să întrebe pe nimeni, specialişti sau instituţii ale statului, „geniile“ lui Dragnea, Vâlcov şi Teodorovici au trântit o OUG care a bulversat lumea de afaceri, băncile şi companiile, atât româneşti cât şi internaţionale.

Florin Georgescu i-a prezentat lui Dragnea un studiu de imapct pe OUG 114, studiu al specialistilor din BNR, care l-a lăsat mască pe Dragnea. S-a înverzit, îngălbenit, şi i-a chemat de urgenţă pe Vâlcov şi Teodorovici. Care ce să mai facă acum, după ce OUG 114 îşi produce deja efectele.

Sunt aşteptate alte 3 OUG-uri pe justiţie, pentru completarea „dictaturii“ lui Dragnea

S-a căscat o prăpastie între Tudorel Toader şi PSD, pentru că acesta ezită să dea OUG-uri cerute de Dragnea: OUG-ul pe completurile de 5, pe protocoalele secrete, şi pe modificarea Codurilor Penale. Ameninţat cu demiterea, n-ar fi exclus ca Toader să dea şi aceste OUG-uri, acceptate şi semnate de Dăncilă, sluga lui Dragnea din fruntea guvernului. Doar de asta a pus-o acolo.

Mai grav, este posibil să apară şi OUG de amnistie şi graţiere, pentru ca Dragnea să poată candida şi ajunge preşedintele României. Cu schimbarea masivă a legislaţiei, cu atribuirea preşedintelui, prin lege, a unor prerogative pe care acum nu le are, Dragnea ar deveni un dictator de facto, un Erdogan al României. Sunt convins că asta visează, spre asta se îndreaptă. Poate Dragnea câştiga alegerile prezidenţiale? Nu, dacă vor fi alegeri libere. Dar nu este deloc exclus, ca prin OUG-uri să altereze procesele electorale, astfel încât să fie declarat câştigător al alegerilor cu 99,5%, scorul lui Ceauşescu. Eventual prin OUG!

Suntem în dictatura OUG-urilor. Doar societatea civilă, magistraţii, mediul universitar, manifestaţiile de stradă, prezenţa masivă la vot şi atenţia acordată proceselor electorale, încă libere, pot opri această tendinţă a lui Dragnea: să devină dictatorul de facto al României, în calitate de preşedinte cu puteri nemăsurate. Ca Erdogan.

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite