Demisia lui Emil Boc, ştirea zilei. Opinii, reacţii, dezbateri

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Premierul Emil Boc i-a anunţat, luni, pe miniştri că a decis să depună mandatul Guvernului. El a făcut apel către clasa politică pentru a trece rapid prin Parlament un nou guvern şi a mulţumit atât preşedintelui Traian Băsescu, pentru un "parteneriat corect în interes public", cât şi foştilor şi actualilor miniştri din mandatul său.

Preşedinte PDL Cluj: „Demisia lui Emil Boc, un act care arată că acesta nu se agaţă de putere"

Preşedintele PDL Cluj, deputatul Daniel Buda, consideră că demisia din funcţie a premierului Emil Boc „este un act prin care acesta a demonstrat că nu se agaţă de putere", înţelegând că este mai importantă stabilitatea economică şi politică a ţării. Citeşte mai multe AICI

Bruxelles despre demisia lui Boc: Nu există nicio legătură între rezultatele misiunii FMI şi demisia Guvernului de la Bucureşti

Reprezentanţii Comisiei Europene (CE) au luat act de demisia Guvernului de la Bucureşti, au apreciat că este nevoie ca o nouă echipă să fie cât mai curând stabilită şi au precizat că nu trebuie făcută nicio legătură între rezultatele programului de asistenţă financiară FMI-Comisia Europeană şi evoluţiile politice de la Bucureşti. Citeşte mai multe AICI

Trends Twitter: Demisia lui Emil Boc, subiect fierbinte la nivel internațional

Vestea că Emil Boc a demisionat din funcția de prim-ministru a circulat în timp real pe rețeaua de socializare Twitter, făcând ca numele acestuia să ajungă între subiectele momentului la nivel mondial. Citeşte mai multe AICI

Analist Erste: Demisia lui Boc nu va majora costurile de finanţare

Depunerea mandatului Guvernului condus de Emil Boc nu este motiv de creştere a costurilor de finanţare ale României, atât timp cât va exista continuitate în privinţa cooperării cu FMI şi Comisia Europeană şi a consolidării fiscale, consideră analistul Juraj Kotian de la Erste Bank. Citeşte mai multe AICI

Crin Antonescu: "Este plecarea celui mai incompetent Guvern din istoria României. Un prim pas către soluţionarea crizei politice"

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, luni, că demisia Guvernului Emil Boc reprezintă un prim pas către soluţionarea crizei politice, el apreciind că astfel se deschide calea către declanşarea alegerilor anticipate parlamentare. Citește mai multe aici!

Ponta: Demisia lui Boc - primul pas spre anticipate

Liderul USL Victor Ponta a declarat, luni, că, prin demisia premierului Emil Boc, s-a făcut primul pas pentru declanşarea alegerilor anticipate, el precizând că opoziţia este deschisă să discute orice "formulă responsabilă". Citește aici mai multe detalii!

Sorin Frunzăverde, prim-vicepreședinte PD-L: „Există două alternative pentru un viitor executiv"

Prim-vicepreședintele PD-L, Sorin Frunzăverde a declarat în urmă cu câteva momente că pentru un viitor executiv există două variante. În ce privește decizia premierului Emil Boc, liderul democrat-liberal a spus că „este o decizie demnă”. Citește mai multe aici!

Elena Udrea, despre demisia lui Emil Boc: "A făcut ce trebuie pentru ţară"

Vicepreşedintele PDL, Elena Udrea, a declarat că se va discuta în partid despre cine va fi viitorul premier, apoi decizia aparţine preşedintelui Traian Băsescu, informează Realitatea TV. Citește mai multe aici!

DEZBATERE ADEVARUL.RO Ce fel de prim-ministru are nevoie România, după plecarea lui Boc: tehnocrat sau om politic?

Demisia lui Emil Boc este anunţată ca o certitudine, deşi purtătorul de cuvânt al PD-L susţine că nu este pe ordinea de zi a discuţiilor de luni, de la sediul partidului. De săptămâna trecută se fac speculaţii cu privire la numele noului prim-ministru. Citește aici mai multe detalii!

Sulfina Barbu: Cel mai important este ca noul guvern să fie mai credibil

Preşedintele Traian Băsescu va avea consultări parlamentare în cursul zilei, în vederea desemnării unui nou premier, a declarat, luni, Sulfina Barbu, înainte de şedinţa BPN al PDL. Citește aici mai multe detalii!

Boc, al şaptelea premier european dărâmat de criză

Premierul Emil Boc s-a alăturat şirului de şefi de guvern care, de la izbucnirea crizei, şi-au pierdut fotoliile. Nemulţumirea cetăţenilor faţă de răspunsul politicienilor la criză a dus la schimbarea premierilor din Irlanda, Spania, Portugalia, Grecia, Slovacia şi Italia în ultimii doi ani. Citește aici mai multe detalii!

Cristian Preda: „Preşedintele nu trebuie lăsat singur, ştie că are nevoie de prieteni şi adversari"

Europarlamentarul PDL Cristian Preda a scris, astăzi, pe blogul personal, că discuţiile de mâine de la Cotroceni, despre funcţionarea Parlamentului, vor fi "probabil cele mai tensionate" de după 1989. Citește aici mai multe detalii!

Reacţia lui Jeffrey Franks după demisia lui Boc: Acordul cu România va continua

Fondul Monetar Internaţional (FMI) se aşteaptă ca acordul cu România să continue după demisia premierului Emil Boc, a delcarat luni, pentru Reuters, şeful misiunii FMI în România, Jeffrey Franks. Citește aici mai multe detalii!

Coaliţia a considerat demisia lui Boc ca riscantă politic deoarece implică votul Parlamentului

Liderii coaliţiei de guvernare au primit cu rezerve anunţul premierului Emil Boc de a depune mandatul, considerând că decizia este riscantă din punct de vedere politic deoarece un nou Guvern va trebui supus votului Parlamentului, au declarat agenţiei Mediafax participanţi la şedinţa coaliţiei. Citește aici mai multe detalii!

Reacţia lui Jeffrey Franks după demisia lui Boc: Acordul cu România va continua

Fondul Monetar Internaţional (FMI) se aşteaptă ca acordul cu România să continue după demisia premierului Emil Boc, a delcarat luni, pentru Reuters, şeful misiunii FMI în România, Jeffrey Franks. Citește aici mai multe detalii!

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite