Daniel Morar, numit la Curtea Constituţională de Traian Băsescu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Daniel Morar va deveni judecător la Curtea Constituţională Foto Adevărul
Daniel Morar va deveni judecător la Curtea Constituţională Foto Adevărul

Preşedintele României, Traian Băsescu, a semnat luni, decretul de numire a lui Daniel-Marius Morar în funcţia de judecător la Curtea Constituţională, informează Administraţia Prezidenţială.

Mandatul lui Daniel Morar va fi de nouă ani de zile şi va începe în 9 iunie 2013.

Decizia lui Traian Băsescu vine ca urmare a faptului că, în luna iunie, expiră mandatul a trei judecători de la CCR: Aspazia Cojocaru, desemnată de Camera Deputaţilor, Acsinte Gaspar, care a fost numit de Preşedinţie, şi Ion Predescu, din partea Senatului.


Astfel, şeful statului l-a propus pe Daniel Morar ca urmare a expirării mandatului lui Acsinte Gaspar.
Daniel Morar a fost numit, începând cu data de 12 august 2005, în funcţia de procuror-şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), la propunerea ministrului Justiţiei, Monica Macovei.


În urma expirării mandatului în funcţia de procuror-şef al DNA, la 12 august 2008, procurorul general al României, Laura Codruţa Kovesi, l-a delegat pe Daniel Morar pentru această funcţie, până la data de 12 februarie 2009, când a fost reînvestit, printr-un decret semnat de preşedintele Traian Băsescu, în funcţia de procuror-şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie.

Pentru postul desemnat de Senat, majoritatea USL o susţine pe Mona Piviniceru, titularul portofoliului Justiţiei. Pentru postul care revine Camerei Deputaţilor, USL în propune pe Valer Dorneanu.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite