Corlăţean, la Adevarul Live, despre tragedia din Muntenegru: „În astfel de situaţii, ministrul de Externe este vinovatul de serviciu“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ministrul de externe, Titus Corlăţean FOTO Arhiva Adevarul
Ministrul de externe, Titus Corlăţean FOTO Arhiva Adevarul

Titus Corlăţean a declarat joi, la Adevarul Live, că ministrul de Externe este vinovatul de serviciu în cazul unor tragedii ca cea de duminică, din Muntenegru, unde şi-au pierdut viaţa 18 români, dar că a renunţat să se mai enerveze din cauza comentariilor răutăcioase.

„În situaţia din Siria, am scos români şi nu a scris nimeni nimic atunci. Am renunţat de mult să mă mai enervez. În primele ore în cazul unei astfel de tragedii, întotdeauna apar informaţii contradictorii. Autorităţile muntenegrene au crezut, iniţial, că este vorba despre un autocar ucrainean. Când au început să apară informaţii verificate că ar fi şi români, a fost anunţat ambasadorul român care a venit la spital, iar atunci ne-a informat, iar noi am decretat imediat celula de criză“, a afirmat ministrul de Externe, Titus Corlăţean, la Adevărul Live.

Ministrul de Externe a opinat că informaţiile nu pot fi transmise fără să fie verificate, cu atât mai mult cu cât în primele minute de la producerea tragediei de la Muntenegru s-a crezut că este vorba despre un autocar ucrainean.

„Nu poţi să transmiţi informaţii neverificate familiilor. Prima dată s-a crezut că este vorba doar despre un singur român decedat. Nu poţi să comunici ceea ce nu este verificat, ceea ce necesită timp. În astfel de situaţii, ministrul de Externe este vinovatul de serviciu“, a completat Corlăţean.
 



Mai multe, pe această temă:


 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite