Ciucă, despre repatrierea românilor din Ucraina: „În funcţie de solicitări, suntem pregătiţi să acţionăm ca atare” | VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: Inquam Photos/ Octav Ganea
FOTO: Inquam Photos/ Octav Ganea

Premierul Nicolae Ciucă a declarat că nu au existat solicitări de repatriere din partea românilor aflaţi în Ucraina, însă a oferit asigurări că autorităţile sunt pregătite să acţioneze atunci când va fi nevoie. Cât despre refugiaţi, prim-ministrul a precizat că există deja măsuri pregătite pentru „un număr destul de mare”.

Întrebat despre situaţia din Ucraina, după ce au apărut informaţii că ar fi început atacurile în zona separatistă, premierul Ciucă a transmis: „Toate aceste informaţii le primim din surse deschise şi, în acest moment, nu am reuşit să avem încă o analiză cu instituţiile de specialitate”.

Totodată, întrebat dacă au existat români care au cerut să se întoarcă în România şi dacă le-au fost puse la dispoziţie aeronave, prim-ministrul a transmis că nu a existat o astfel de solicitare până acum, însă autorităţile sunt pregătite. 

„Nu avem această solicitare. Există doar comunicatul Afacerilor Externe. În funcţie de solicitări, suntem pregătiţi să acţionăm ca atare. Există pregătite măsuri astfel încât să putem să asiguram sprijinul necesar unui flux de refugiaţi, inclusiv partea de repatriere. Până în acest moment nu avem o solicitare”, a explicat Ciucă, luni, precizând că România ar putea primi „un număr destul de mare de refugiaţi”.    

Vezi şi: Ministrul Apărării: Se pare că este tot mai aproape posibilitatea unui conflict armat în Ucraina dacă continuă provocările din Donbass

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite