Articol publicitar

Cătălin Predoiu - pur şi simplu un om bun. De votat!

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:
advert

Adriana Săftoriu: „Predoiu şi-a arătat toată disponibilitatea de a găsi soluţii care să unească votanţii anti-PSD.Voi vota Cătălin Predoiu, pentru că a arătat ceea ce rar întâlneşti în vechile şi noile partide: îi pasă mai mult de oamenii din jur, decât de sine şi de cariera lui“.

Pe Cătălin Predoiu îl cunosc cu mult înainte de a deveni colegi de partid. E un om serios, aşa cum se prezintă şi în campania pentru Primăria Capitalei, dar nici pe departe lipsit de umor. Apoi, Cătălin are o calitate aparte: pur şi simplu e un om bun. Se enervează greu şi doar din motive care merită. Are grijă să îşi măsoare cuvintele, evită ridicolul şi cu atât mai mult conflictul. Este eminamente un om de construcţie. Pentru el nu există probleme fără soluţii. Şi a impus această atitudine într-un mod tenace şi în echipa pe care o coordonează. Dar ceea ce am descoperit la Cătălin Predoiu, ca om politic, e destul de greu de găsit în acest spaţiu atât de hulit în ultima perioadă. Şi mi-a confirmat acest lucru inclusiv în dezbaterea de miercuri, găzduită de Grupul pentru Dialog Social. Candidatul PNL se dovedeşte mult mai civic decât cei care îşi declamă acest “statut” cu multă emfază. Deşi politicienii sunt persoane destul de egolatre şi care au tendinţa de a crede că sunt de “neînlocuit”, candidatul liberal a răspuns la întrebarea GDS – Pe mâna cui dăm Bucureştiul ? – aşezând binele comunităţii deasupra orgoliului de candidat. Dacă Nicuşor Dan a afişat aerul unei persoane de “neînlocuit”, atitudine mai degrabă compatibilă cu  natura omului politic, Predoiu şi-a arătat toată disponibilitatea de a găsi soluţii care să unească votanţii anti-PSD. A propus ca, în baza unui sondaj de opinie, să fie susţinut acel candidat care poate da Bucureştii pe mâna unei administraţii de dreapta. Refuzul categoric al lui Nicuşor Dan este cu atât mai surprinzător cu cât nu se sfieşte să se prezinte ca persoana care şi-a sacrificat statutul de oengist pentru a deveni politician. Din păcate, dezbaterea de la GDS a arătat cu totul altceva. 

advert

Dl. Dan Nicuşor a ţinut să sublinieze că nu e nici de dreapta, nici de stânga, ne-a spus, de fapt, că el în sine este o ideologie şi că nu e necesar mai mult decât atât. În consecinţă, trebuie să fie urmat fără altă raţiune. 

Nici un om onest cu el însuşi, fie el şi politician, nu poate respinge realitatea “străzii”, care priveşte cu multă amărăciune şi revoltă modul în care a fost administrată Capitala. S-au făcut greşeli, dar tipul de discurs “toţi politicienii” trebuie să înceteze, toţi sunt corupţi presupune un extremism la fel de periculos ca orice alt tip de discurs generalizant. Nu cred că toţi politicienii sunt corupţi, cum nu cred că toţi “oengiştii” sunt imaculaţi. Cătălin Predoiu a răspuns absolut corect la provocarea GDS: a pus pe masă o soluţie care îl arată onest şi de bună credinţă. Iar dacă singurul lucru care i se poate reproşa e că este membru unui partid, e prea puţin şi prea meschin. Voi vota Cătălin Predoiu nu doar pentru că este colegul meu de partid, ci mai ales pentru că a arătat ceea ce rar întâlneşti în vechile şi noile partide: îi pasă mai mult de oamenii din jur decât de sine şi de cariera lui. El nu se consideră o ideologie în sine. E aşa cum l-am descoperit acum ceva ani: e un om cu adevărat bun.

                                                                                                                                    de Adriana Săftoiu

advert
Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite