Antoneta Ioniţa: Bugetul Sănătăţii pentru 2020 creşte, nu scade, aşa cum încearcă PSD să acrediteze ideea

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Deputatul Antoneta Ioniţă. FOTO Eduard Enea
Deputatul Antoneta Ioniţă. FOTO Eduard Enea

Deputatul PNL Antoneta Ioniţă a afirmat că PSD încearcă să acrediteze ideea că bugetul MInisterului Sănătăţii va fi mai mic în 2020, ceea ce este fals, potrivit alesului liberal.

„Bugetul Sănătăţii pentru 2020 creşte şi nu scade, aşa cum încearcă PSD să acrediteze ideea. Încă o dovadă că manipularea şi minciuna rămân armele lor. Să le explicăm un pic: aşa-zisa scădere de trei miliarde de la Ministerul Sănătăţii se regăseşte, de fapt în bugetul Casei Naţionale a Asigurărilor de Sănătate, care creşte de la 38,9 de miliarde lei, în 2019, la 41,1 miliarde lei, în 2020”, a explicat Antoneta Ioniţă, deputat în Comisia de sănătate. 

Deputatul PNL atrage atenţia asupra problemelor lăsate de PSD în domeniul sănătăţii. „Un buget lăsat de PSD într-un grav deficit, cu salarii şi concedii medicale neplătite şi cu programe naţionale lipsite de finanţare. La rectificare, Cabinetul Orban a suplimentat deja subvenţia de la Ministerul Sănătăţii către Fondul naţional a asigurărilor sociale de sănătate, de la 2 la 5 miliarde de lei, pentru a acoperi toate aceste restanţe. Cu alte cuvinte, o rectificare pozitivă, care va fi continuată cu aceeaşi abordare şi pentru 2020. Concluzia: NU există nicio scădere a bugetului alocat Sănătăţii, dimpotrivă, putem vorbi despre o creştere, la care se adaugă şi fondurile europene nerambursabile deja aprobate pentru programele naţionale de prevenţie şi screening”, a completat Ioniţă. 

Reprezentanta PNL a afirmat referitor la PSD-işti că arată că sunt mincinoşi când day asemenea ştiri.  „Cei de la PSD să nu uite. Mincinoşilor le creşte nasul!”, a conchis Ioniţă. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite