PNL nu îl exclude pe Roşca Stănescu în ciuda solicitărilor PSD. Antonescu:„Dacă ar fi fost doar declaraţiile anti-Ponta, s-ar fi pus problema excluderii“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Conducerea PNL nu a luat nici o măsură împotriva senatorului Sorin Roşca Stănescu, deşi lideri ai PSD, precum Ilie Sârbu, au cerut excluderea acestuia din PNL

„În a doua parte a lunii aprilie a survenit o dificultate în interiorul USL legată de aspectele cunsocute de coabitare. Decizia este de a depăşi acest episod, chiar dacă pozişţiile noastre au fost divergente şi părerile evaluările noastre rămân profund diferite. Facem eforturi pentru redobândirea unei solidarităţi maxime.Cred că acest lucru este posbil“, a spus Antonescu.

Liderul liberal a adăugat că declaraţiile critice la adresa colegilor de alianţă nu sunt de dorit, făcând referire şi la afirmaţiile senatorului Sorin Roşca Stănescu.

„Dacă nu ar fi existat povestea cu Parlamentul, povestea cu susţinerea unei legi acolo, povestea cu comisia parlamentară, şi ar fi existat numai declaraţiile violente, inacceptabile la adresa lui Victor Ponta sau la adresa partenerilor noştri din PSD, e foarte probabil că problema excluderii s-ar fi pus. Nu vrem să generăm însă o confuzie şi chiar şi partenerilor noştri le-am cerut să nu genereze confuzie", a precizat Antonescu.

El a arătat că Roşca Stănescu nu a fost sancţionat de BPN al PNL şi că decizia de a aplica pe viitor prevederile protocolului USL în cazurile de atacuri publice între colegi echivalează cu un avertisment.

"Dezavuăm unele aprecieri, unele făcute de Sorin Roşca Stănescu, la adresa PSD sau a lui Victor Ponta, acuzaţii referitoare la forme de colaborare, control cu serviciile secrete, şantajabilitate, astfel de afirmaţii sau procese de intenţii care nu-şi au locul. În felul acesta nu se poate colabora, nu se poate păstra încrederea. Aşadar, cu alte cuvinte, în chip categoric, noi considerăm că oricine mai încalcă atât de clar articolul respectiv (din protocolul USL care interzice atacurile publice între colegii de alianţă, n.r.) va trebui să se despartă de partidul din care face parte sau de USL", a spus Antonescu, după şedinţa BPN al PNL.

El a menţionat că acest episod creat de declaraţiile făcute de Sorin Roşca Stănescu a constituit obiectul unei discuţii avute miercuri în cadrul USL, fiind reclamat de premierul Victor Ponta şi de colegii social-democraţi.

Antonescu a arătat că liberalii vor fi foarte atenţi la respectarea prevederilor din protocolul USL care interzic atacurile între colegi de coaliţie şi îl vor aplica fără ezitare.

"Punctul nostru de vedere este ferm şi unanim în PNL: suntem absolut hotărâţi şi decizia BPN de azi este ca acel articol, prevedere din protocolul USL care interizice atacurile publice reciproce la adresa colegilor, a partenerilor din coaliţie, să fie unul asupra căruia vom fi extrem de atenţi şi îl vom aplica fără ezitare", a spus Antonescu.

El a arătat că membrii USL pot să exprime opinii divergente, personale, să se manifeste liber în exprimare, arătând însă că acuzaţiile şi etichetările sunt de neaceptat.

Însă, Antonescu a găsit şi o explicaţie pentru faptul că nu îl sancţionează pe senatorul PNL. "Este limpede pentru toată lumea că nu putem accepta ca Parlamentul să fie o anexă a Guvernului. Aşa ceva nu s-a întâmplat decât în regimul Băsescu-Boc ale cărui pratici vrem să le schimbăm", a susţinut Antonescu.

De altfel, Antonescu conturase soluţia în cazul Sorin Roşca Stănescu, chiar cu o seară înainte.

„Nu cred că este o campanie a lui Roşca Stănescu împotriva premierului, campaniile le fac posturile de televiziune. Nu am un sentiment de pericol cu privire la proiectul USL. Cred că sancţiunile, excluderile, sunt ultimul lucru la care trebuie să recurgi. Uneori, dacă înţelegi repede lucrurile, trebuie să acţionezi, chiar dacă excluderile sunt ultimul lucru, a afirmat Antonescu.


CITEŞTE TOATE ARTICOLELE DESPRE SORIN ROSCA STĂNESCU

USL în pericol? Ponta ameninţă cu ruptura, dacă liberalii nu-l exclud pe SRS. Antonescu:„Nu suntem în situaţia să ne dăm ultimatumuri“

Premierul Victor Ponta a afirmat că nesancţionarea lui Sorin Roşca Stănescu de către PNL este „cea mai mare criză“ a USL şi că aşteaptă până luni ca liberalii să ia o decizie concretă.

Victor Ponta: „Nu cred sincer că, între relaţia cu PSD şi Sorin Roşca Stănescu, liberalii îl vor alege pe Roşca Stănescu”

Prim-ministrul Victor Ponta a declarat, joi, la TVR, că nu crede că între relaţia cu PSD şi Sorin Roşca Stănescu, liberalii îl vor alege pe acesta din urmă. Referitor la ultimatumul dat PNL-iştilor, premierul a spus că a ajuns în acest punct întrucât "s-a umplut paharul" fiind vorba de o campanie de denigrare a PSD.

Ponta, despre scandalul din USL: „Nu se pune problema să nu mai avem coaliţie de guvernare, ci se face un nou acord“

Premierul Victor Ponta a declarat joi seară, la TVR, referitor la scandalul din USL, că nu se pune problema unei rupturi a coaliţiei de guvernare, dar că liberalii trebuie să ia o decizie în ceea ce-l priveşte pe senatorul Sorin Roşca Stănescu.

Ilie Sârbu, referitor la Roşca Stănescu: „Lucrurile degenerează; PSD nu mai poate trece cu vederea“

Liderul senatorilor social-democraţi, Ilie Sârbu, avertizează că „PSD nu mai are niciun fel de dispoziţie de a trece cu vederea“ ieşirile senatorului liberal Sorin Roşca Stănescu, conform RFI.

Adrian Năstase: USL trece printr-o perioadă complicată. Interesele sunt divergente

Adrian Năstase afirmă că USL trece printr-o perioadă complicată, întrucât „interesele sunt divergente“ şi că e nevoie de dialog în interior, apreciind că declaraţiile lui Sorin Roşca Stănescu nu au fost „extrem de dramatice“.

Ponta: „Frunzăverde, Stănescu şi Orban reprezintă un risc pentru USL“

Premierul Victor Ponta a declarat că va ignora „până la un anumit moment“ criticile lansate periodic la adresa Guvernului de liberalii Frunzăverde, Roşca Stănescu şi Orban, dar a avertizat că aceste „vedete de Dâmboviţa care nu pot să-şi ţină gura“ încep să reprezinte un risc pentru funcţionarea USL.

Mihai Răzvan Ungureanu : “Fenechiu, Ponta, Antonescu şi Roşca Stănescu ar vrea ca Legislativul să controleze justiţia”

Senatorul Mihai Răzvan Ungureanu, a declarat luni că iniţiativa senatorului PNL, Sorin  Roşca Stănescu, de a înfiinţa o comisie a Senatului pentru a investiga dacă există un abuz în cazul interceptării magistraţilor   Corneliu Bârsan, fostul reprezentant al României la CEDO şi al soţiei sale, judecătoarea Gabriela Bârsan poate fi atacată la Curtea Constituţională.

Sorin Roşca Stănescu a pierdut procesul în care acuza SRI că l-a ascultat ilegal. Decizia este definitivă

Sorin Roşca Stănescu a pierdut procesul cu Serviciul Român de Informaţii. Decizia magistraţilor de al Curtea de Apel este definitivă.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite