Adrian Năstase îl acuză pe Iohannis că a preluat tema sa de campanie, de la prezidenţialele din 2004

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Fostul premier Adrian Năstase. FOTO Eduard Enea
Fostul premier Adrian Năstase. FOTO Eduard Enea

Adrian Năstase a declarat că preşedintele Klaus Iohannis a preluat tema de campanie pe care a avut-o la alegerile prezidenţiale din 2004 şi anume „normalitatea”. Fostul premier se întreabă dacă gestul nu este o recunoaştere tardivă a actualului şef al statului a programului său din anii 2000, cu toate că Iohannis l-ar fi votat în acel an pe Traian Băsescu.

„Am constatat că unul dintre candidaţii la prezidenţiale – Klaus Iohannis – a preluat temă mea principală de campanie, de la alegerile pentru prezidenţiale, din 2004. Tema preocupării pentru «normalitate» a fost prezentată în numeroase documente şi conferinţe pe care le-am susţinut în perioada 2002-2004 şi este sintetizată în volumul «Spre normalitate, Guvernarea reformelor. Reforma guvernarii», publicată în 2004, că suport pentru mesajele mele de campanie. Cartea poate fi accesată on-line şi pe site-ul meu”, a scris Adrian Năstase, duminică pe blogul personal.

Fostul premier a redat şi un fragment din cartea respectivă. „Teza fundamentală a acestei viziuni este că prima sarcină a guvernării este de a crea în realitatea românească o zonă a normalităţii şi, apoi de a asigura extiderea acestei zone în întreaga societate. «Normalitate» înseamnă bunăstare şi libertăţi pentru indivizi, viaţă activă şi responsabilă pentru comunităţi, precum şi integrare şi rol internaţional semnificativ pentru societatea românească. Cred că am făcut paşi importanţi în toate aceste direcţii”, arată fragmentul din volum,

„Preluarea acestei teme, este oare o recunoaştere tardivă din partea actualului preşedinte a programului pe care l-am susţinut în 2004? Întrebarea are cu atât mai mult sens cu cât, aşa cum ne amintim, Klaus Iohannis, în 2004, l-a votat pe Băsescu preşedinte!”, a completat fostul prim-ministru şi preşedinte al PSD.

Sloganul de campanie al preşedintelui Klaus Iohannis pentru alegerile prezidenţiale din luna noiembrie este „Iohannis, Preşedintele României. Pentru o Românie Normală”.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite