În PSD se pregăteşte măcelul

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Vinerea trecută, puţin după ora prânzului, atunci când a ieşit în faţa presei spre a face o seamă de consideraţii referitoare la prima rundă de consultări cu reprezentanţii partidelor politice, preşedintele Klaus Iohannis nu a ratat ocazia de a evidenţia faptul că PSD nu a învăţat nimic din felul în care a pierdut puterea.

Dl. Iohannis se referea, desigur, în primul rând la faptul că mai- marii aşa-zişilor social democraţi români au refuzat să se prezinte la respectivele discuţii. Pare-se că a fost vorba despre o decizie luată pe cont propriu de preşedintele partidului, d-na Viorica Vasilica Dăncilă, la doar câteva ore după ce tot ea anunţase că PSD va da curs invitaţiei prezidenţiale. Nu exclud nici faptul că preşedintele deţinea deja un prim set de informaţii despre întâlnirea deloc de taină a radicalilor partidului care, simţind miros de sânge, pregăteau planuri menite să ducă la înlăturarea de la conducere a d-nei Dăncilă, dar şi a domnilor Mihai Fifor şi Eugen Orlando Teodorovici. Socotiţi de rebeli principalii vinovaţi pentru pierderea puterii. De vină pentru aceasta fiind, de asemenea, preşedintele Iohannis (doamna Dăncilă însăşi îl acuzase pe preşedinte că ar fi creat un haos), trădătorii, Opoziţia, Parlamentul.

Ieşiţi la declaraţii, grijulii fiind în exclusivitate de conservarea impresiei de unitate ce trebuie, totuşi, salvată tocmai spre a nu amplifica şi mai mult dezastrul care va fi mai mult ca sigur decontat la maximum cu ocazia alegerilor prezidenţiale din noiembrie, complotiştii au chemat-o să li se alăture şi pe d-na  Dăncilă. Care, deşi lăsa deja impresia unei ostatice scoasă din prizonierat doar din considerente de poză, a avut grijă să mai scoată pe gură un neadevăr. Minciuna dovedindu-se încă o dată regula de aur a codului deontologic al şleahtei PSD. Ce a insinuat d-na Dăncilă? Că una ar fi votul reprezentanţilor populaţiei în Parlament şi alta ceea ce ar vrea cu adevărat naţiunea, electoratul. Rămas încă, în marea lui majoritate, fidel şi recunoscător PSD pentru binele pogorât de acesta asupra ţării.

Toată aceste serie de întâmplări petrecute vineri (celor deja descrise adăugându-li-se cele din cursul CExN), relansarea de sâmbătă a candidaturii la prezidenţiale a doamnei Dăncilă, noianul de minciuni referitoare la iminente tăieri de pensii şi salarii menite să înspăimânte populaţia, minciuni relansate pe piaţă de goarnele pesediste mai mult sau mai puţin uzate (cât de caraghios s-a comportat iarăşi clovnul Codrin Ştefănescu în intervenţia lui telefonică de la Digi 24 !), agresivitatea din zilele care au urmat, decizia de ca parlamentarii partidului să nu participe la votul de învestitură anunţată ieri, nu au făcut decât să îi dea dreptate preşedintelui Iohannis. Da, PSD nu a învăţat nimic din votul de joi din Parlament, vot în urma căruia guvernul său a fost trimis acasă.

Impresia mea este că social-democraţii români s-au comportat în toate aceste zile ce au trecut de la pierderea puterii cu mult mai jalnic şi mai iresponsabil decât au făcut-o după votul de la alegerile europarlamentare din 26 mai. Atunci au admis, măcar cu jumătate de gură, şi, după cum se vede, doar de ochii lumii şi spre a păstra aparenţele că ar accepta reguile jocului democratic, că au comis greşeli, că au dezamăgit electoratul, că au pierdut încrederea măcar a unei părţi a celor ce i-au votat masiv în decembrie 2016. Acum, în declaraţiile lor publice, mai-marii pesedişti identifică vinovaţi exclusiv în altă parte, În vreme ce în spatele uşilor închise se ceartă, se iau de păr, se devoră, îşi ascut cuţitele, şi le arată ameninţător unii altora, dau expresie urii pe care o nutresc unii faţă de alţii. Pregătind măcelul care e în afara oricărui dubiu că va avea loc îndată după atât de previzibilul eşec al doamnei Viorica Vasilica Dăncilă la alegerile prezidenţiale. Eşec ce ar putea să intervină încă din primul tur al acestora.

Comentariu apărut concomitent pe site-ul contributors.ro  şi pe blogurile adevarul.ro

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite