În plină iarnă, Primăria Capitalei alege de urgenţă un nou şef la RADET. Ultima propunere adusă de PSD-ALDE a fost respinsă prin vot chiar de ei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primăria Capitalei, condusă de Gabriela Firea, a convocat, joi, în regim de urgenţă, Consiliul General al Municipiului Bucureşti pentru alegerea noului şef al Regiei Autonome de Distribuţie şi Energie (RADET). Consilierul PNL, Ciprian Ciucu, a precizat, însă, că Primăria nu este la prima încercare de a alege un om pentru funcţia de director la RADET, ultima propunere fiind adusă de PSD-ALDE şi respinsă tot de ei.

Gabriela Firea, primarul general al Bucureştiului, a convocat joi o „şedinţă de îndată” pentru alegerea noului director al Regiei Autonome de Distribuţie şi Energie (RADET). Potrivit legii, şedinţele de îndată ale Consiliilor Locale sunt convocate numai în cazuri excepţionale, de maximă urgenţă pentru cetăţenii localităţii. Ciprian Ciucu, consilier PNL, precizează, însă, pe un ton ironic că, săptămâna trecută când s-a încercat alegerea şefului RADET, consilierii PSD-ALDE au votat împotriva propriei lor propuneri.

„Probabil că s-a terminat populaţia Voluntariului... căci la ultima şedinţă n-au reuşit să pună administrator special la RADET şi convoacă şedinţă extraordinară mâine, pe 1 martie.Cred că au tratat superficial subiectul si omul de casă s-o fi răzgândit de pe o zi pe alta. Cert este că au votat chiar împotriva propriei lor propuneri. A fost de râsul curcilor. Deci mâine ar trebui să numim un nou administrator special, pe semne că au găsit pe cineva. Ce credeti, ne-au trimis vreun CV pentru acea persoana care va gestiona o regie cu subventii de sute de milioane de euro din banii bucurestenilor?”, a scris Ciucu pe Facebook.

Fostul şef al RADET, Răzvan Niţu, şi-a dat demisia la sfârşitul lunii ianuarie, după ce doi angajaţi au murit în urma unui accident la o conductă de apă. Răzvan Niţu fusese anterior nominalizat de Gabriela Firea la conducerea Administraţiei Spitalelor şi Serviciilor Medicale din Bucureşti (ASSMB).

Primăria Capitalei a alocat anul acesta pentru RADET subvenţii în valoare de 86 de milioane de euro. Cu toate acestea, propunerile pentru şefia Regiei nu sunt prezentate tuturor consilierilor cu drept de vot. Potrivit lui Ciprian Ciucu, cu doar câteva ore înaintea şedinţei, nu au fost trimise nici numele, nici CV-ul candidatului. Interimatul RADET este asigurat de directorul general adjunct, Adrian Gâtlan.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite