Trei candidaţi, în cursa pentru şefia Agenţiei Naţionale de Integritate. Aceştia au susţinut luni proba scrisă a concursului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Trei candidaţi vor susţine luni proba scrisă pentru ocuparea postului de şef al ANI FOTO Mediafax
Trei candidaţi vor susţine luni proba scrisă pentru ocuparea postului de şef al ANI FOTO Mediafax

Trei candidaţi, între care şi vicepreşedintele Agenţiei Naţionale de Integritate (ANI), s-au înscris în cursa pentru preşedinţia instituţiei. Aceştia au susţinut luni proba scrisă a concursului, urmând să-şi prezinte planul de management în faţa comisiei de examinare pe data de 11 septembrie.

Bogdan Stan, preşedintele interimar al ANI, Petre Claudiu Platon şi Ionel-Ion Gârleşteanu şi-au depus dosarele pentru a ocupa funcţia de preşedinte al ANI. Asta  după ce Horia Georgescu a demisionat de la cârma instituţiei, fiind acuzat de procurorii DNA în dosarul despăgubirilor ilegale de la Autoritatea Naţională pentru Restituirea Proprietăţilor.

Dosarele celor trei candidaţi au fost verificate pe 23 iulie, iar membrii Consiliului Naţional de Integritate le-au dat undă verde pentru a participa la concursul pentru ocuparea postului. 

Aşadar, cei trei candidaţi vor susţine luni, la ora 12, proba scrisă a concursului, urmând a susţine interviul pe 11 septembrie. Deja planurile de management au fost depuse la sediul ANI, relatează Mediafax. 

Cine sunt cei trei candidaţi 

Bogdan Stan (34 de ani) este vicepreşedinte al ANI şi conduce interimar instituţia, după demisia din martie a lui Horia Georgescu. Conform CV-ului său, lucrează în cadrul ANI din 2007, unde a ocupat, pe rând, funcţiile de consilier personal Cabinet Preşedinte, inspector de integritate, şef serviciu, director, iar din aprilie 2012 este vicepreşedinte. Bogdan Stan a absolvit, în 2005, Facultatea de Drept din cadrul Universităţii "Titu Maiorescu" din Bucureşti, iar în anul 2010 a făcut un curs postuniversitar de securitate naţională la Academia de Informaţii a Serviciului Român de Informaţii.

Petre Claudiu Platon (38 de ani) este manager public în cadrul Ministerului Dezvoltării. A lucrat în cadrul Ministerului Administraţiei şi Internelor şi a fost consilier juridic la Consiliul Judeţean Sălaj. Petre Claudiu Platon a absolvit, în 2000, Facultatea de Drept din cadrul Universităţii de Vest "Vasile Goldiş" din Arad, iar în 2009 un curs postuniversitar în domeniul securităţii naţionale la Academia Naţională de Informaţii.

Ion Ionel Gârleşteanu (67 de ani) a mai candidat la şefia ANI şi în anul 2012, concursul fiind câştigat atunci de Horia Georgescu. Gârleşteanu a absolvit, în 1972, Facultatea de Ştiinţe Economice a Universităţii din Craiova. Este lector la Universitatea din Craiova.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite