Ministerul de Interne: Defecţiunea tehnică de la Direcţia Permise de Conducere a fost remediată

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Procedura de obţinere a permiselor auto este blocată de o defecţiune la sistemul informatic
Procedura de obţinere a permiselor auto este blocată de o defecţiune la sistemul informatic

Defecţiunea apărută miercuri la serverul central al Direcţiei de Permise şi Înmatriculări Auto a fost remediată. Joi nu s-au eliberat permise auto, pentru că toate ghişeele din ţară au fost închise că urmare a unei defecţiuni la sistemul informatic.

UPDATE Defecţiunea apărută miercuri seară la serverul central al Direcţiei Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor a fost remediată, iar începând de vineri se va lucra în regim normal, a anunţat Ministerul Afacerilor Interne.

Personalul de intervenţie a lucrat peste 20 de ore pentru rezolvarea situaţiei, iar echipamentele solicitate au fost înlocuite joi după-amiază şi testate.

Conducerea ministerului a dispus ca toate serviciile publice comunitare regim permise de conducere şi înmatriculare a vehiculelor din ţară să aibă program normal de lucru sâmbătă, mai spune sursa citată.

Conducerea instituţiei spune că lucrează la remedierea problemelor şi că, imediat ce serverul va fi funcţional, va reluă şi activitatea la ghişee, potrivit Digi 24. 

 "Ne cerem scuze pentru neplăcerile create şi va asigurăm că se depun toate eforturile pentru remedierea situaţiei în cel mai scurt timp. Imediat ce situaţia va reveni la normal, vom face demersurile necesare de informare a cetăţenilor", a precizat Ministerul Afacerilor Interne. 

Datele din server au un backup şi nu se pot pierde

Carmen Dan a ajuns, joi dimineaţa, la Direcţia Permise pentru a afla cât durează lucrările de reparaţii a echipamentului de răcire a unui server, care a dus la blocarea activităţii angajaţilor instituţiei.

Totodată, ministrul vrea să vadă care este situaţia persoanelor programate pentru depunerea sau ridicare actelor pentru obţinerea permisului auto. Conform unor surse ziua de lucru va fi recuperată cu lucru peste program. 

Oricum surse din instituţie susţin că datele din server au un backup şi nu se pot pierde. Se pare că problema a apărut din cauza unui cooler care a cedat. Piesa nu este una uzuală şi din această cauză tehnicienii MAI au contactat încă din noaptea de miercuri spre joi firma de mentenanţă  aflată sub contract.  Componenta respectivă se poate obţine numai la comanda de la o firmă producătoare din Italia şi va ajunge în ţară în jurul orei 15.00.  Se doreşte ca activitatea la ghişee să fie reluată  în dimineaţa  zilei de vineri. 

În viitor sistemul de servere al Direcţiei de Permise şi Înmatriculări Auto va fi schimbat pentru ca se apropie de finalul ciclului de funcţionare. Noile echipamente, mai performante,  au fost deja  achiziţionate şi montate  şi sunt în perioada de testare. 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite