Sute de copii şi tineri americani au vizitat Ambasada României în SUA cu ocazia sărbătorii de Halloween

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Facebook/Ambasada Romaniei în Statele Unite
FOTO Facebook/Ambasada Romaniei în Statele Unite

Sute de copii şi tineri americani au vizitat Ambasada României la Washington, cu ocazia sărbătorii de Halloween, una dintre cele mai populare şi distractive sărbători din Statele Unite.

Copiii au fost curioşi să afle mai multe despre Vlad Ţepeş, având în vedere că domnitorul a reprezentat sursa de inspiraţie pentru celebrul personaj Dracula. Printre cele mai căutate costume de Halloween sunt cele ale vampirului Dracula.

Diplomaţii Ambasadei au profitat de această ocazie pentru a le vorbi vizitatorilor despre rolul important pe care Vlad Ţepeş l-a avut în apărarea creştinătăţii, dar şi în buna administrare a teritoriului pe care îl conducea, fiind bine cunoscut faptul că domnitorul avea o atitudine severă faţă de cei care încălcau legile în Ţara Românească.

Halloween este o sărbătoare de origine celtică, popularizată în Statele Unite ale Americii de imigranţii irlandezi. Este sărbătorită în noaptea de 31 octombrie a fiecărui an, iar specific sărbătorii este dovleacul sculptat denumit Lanterna lui Jack.

Numele sărbătorii provine din limba engleză, de la expresia All Hallows' Even, numele sărbătorii creştine a tuturor sfinţilor, sărbătoare cu care Halloween a devenit asociat, Ziua tuturor sfinţilor fiind sărbătorită pe 1 noiembrie.

Cu ocazia sărbătorii de Halloween, copiii se maschează în diverse personaje şi colindă casele întrebând „Trick or Treat?” (Păcăleală sau dulciuri?), ei primind dulciuri. De asemenea, în Statele Unite au loc parade de costume, iar unii americani îşi împodobesc casele în spiritul sărbătorii.

Ambasada României ia parte la tradiţia americană de mai mulţi ani, primind colindătorii de Halloween şi oferindu-le dulciuri.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite