Principesa Margareta: Să ne rugăm pentru ca Majestatea Sa să nu sufere şi să aibă zile liniştite

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Principesa Margareta, alături de Regina Ana
Principesa Margareta, alături de Regina Ana

Principesa Margareta, Custodele Coroanei, şi-a aniversat sâmbătă ziua de naştere. În cadrul unei ceremonii care a avut loc la Castelul Peleş din Sinaia, principesa le-a transmis românilor să se roage pentru ca Regele Mihai să nu sufere şi să aibă zile liniştite în continuare.

„În ziua de 26 martie noi sărbătorim proclamarea Regatului României. Majestatea sa doreşte ca întreaga societate să fie solidară în sărbătoarea celor 150 de ani de la fondarea Casei Regale a României şi a statului român modern. Să ne rugăm pentru ca Majestatea Sa să nu sufere şi să aibe zile liniştite. Cel mai bun fel de a ne arăta mândria şi respectul pentru Rege este să fim patrioţi, să dovedim înţelegere şi conştiinţă civică, să ne respectăm unii pe alţii, să arătăm de 10 mai că sărbătoarea naţională a independenţei şi suveranităţii noastre se află în inima noastră“, a transmis Principesa Margareta, citată de Mediafax.

Printre invitaţii la ceremoniile desfăşurate la Castelul Peleş din Sinaia, cu prilejul aniversării Principesei Margareta, s-au numărat premierul Dacian Cioloş, vicepremierul Vasile Dîncu, ministrul Educaţiei, Adrian Curaj, dar şi scriitorul Mircea Cărtărescu. Şeful Executivului a declarat că acesta a fost un eveniment de suflet pentru el.

"E important. E în primul rând un eveniment de suflet pentru mine. Principesa Margareta este un om care s-a dedicat de mai mulţi ani României şi e o ocazie să o sărbătorim" a declarat premierul Dacian Cioloş.

Principesa Margareta a României a fost desemnată Custode al Coroanei după retragerea din viaţa publică a Regele Mihai I, anunţată oficial pe 2 martie.
 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite