Percheziţii în Bucureşti şi în judeţul Olt la firmele lui Remus Rădoi, zis „Codiţă”. Sunt vizate contracte frauduloase între firmele de pază şi CFR

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Remus Rădoi, zis „Codiţă”, a fost primul la care au telefonat poliţiştii pentru identificarea locului în care se află Alexandra Măceşanu în 2019. Imagine: Facebook
Remus Rădoi, zis „Codiţă”, a fost primul la care au telefonat poliţiştii pentru identificarea locului în care se află Alexandra Măceşanu în 2019. Imagine: Facebook

Zece percheziţii sunt în desfăşurate, joi dimineaţă, în Bucureşti şi în judeţul Olt, într-un dosar de fraudă privind derularea unui contract de pază a obiectivelor, bunurilor şi valorilor la o instituţie publică, cu un prejudiciu estimat la circa 1.640.000 de lei.

Două dintre percheziţii sunt la sediul CFR Marfă din Capitală, iar o a treia acasă la Remus Rădoi, zis „Codiţă”, întrucât contractul a fost încheiat între compania de stat şi firma acestuia, potrivit unor surse citate de G4Media.ro

„Au ajuns la noi din greşeală. Am semnat procesul verbal şi gata, s-au dus la CZM (Centrul Zonal de Marfă – n.red.) Bucureşti, pentru că acolo este contractul. Nu aveau ce să găsească în centralul companiei”, a declarat pentru ClubFeroviar.ro directorul general al CFR Marfă, Traian Preoteasa.

Poliţiştii specializaţi în investigarea criminalităţii economice efectuează 10 percheziţii, în Bucureşti şi Olt, într-un dosar de fraudă privind derularea unui contract de pază a obiectivelor, bunurilor şi valorilor.

„La data de 29 octombrie 2020, poliţiştii Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice şi Serviciului pentru Intervenţii şi Acţiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, sub supravegherea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Videle, efectuează 10 percheziţii domiciliare, în  municipiul Bucureşti şi judeţul Olt, la sediul unei instituţii publice şi la domiciliul şi sediile mai multor persoane”, arată IGPR într-un comunicat.

Prejudiciu de 1,6 lilioane de lei

Din probatoriul administrat a rezultat că, în anul 2019, reprezentanţii unei societăţi comerciale, ce are ca obiect de activitate prestarea serviciilor de pază, ar fi indus în eroare funcţionarii unei instituţii publice.

„Activitatea ilicită s-ar fi realizat cu ocazia derulării unui contract de pază a obiectivelor, bunurilor şi valorilor ce aparţin instituţiei publice, prin atestarea executării serviciului de pază cu un număr de agenţi de securitate/schimb mult mai mare decât în realitate, în scopul de a obţine un folos patrimonial injust”, transmite sursacitată..

De asemenea, din anchetă au rezultat indicii că, beneficiind de complicitatea unui funcţionar din cadrul instituţiei publice, responsabil de verificarea executării contractului de pază, ar fi fost prezentate spre decontare facturi falsificate, prin contrafacerea scrierii, în cuprinsul acestora menţionându-se un număr mai mare de ore prestate.

„Prejudiciul cauzat este de aproximativ 1.640.000 de lei. Poliţiştii vor pune în aplicare 3 mandate de aducere, emise pe numele persoanelor bănuite, acestea urmând a fi audiate la sediul Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice. La acţiune participă poliţişti din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române - Direcţia de Investigare a Criminalităţii Economice, precum şi poliţişti cu atribuţii de investigare a criminalităţii economice din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Olt, sprijiniţi de echipe din cadrul Serviciului pentru Intervenţii şi Acţiuni Speciale. Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcţia Operaţiuni Speciale.”, se mai arată în comunicat.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite