Pentru cercetarea lui Silviu Ionescu, România a ridicat imunitatea unui angajat al ambasadei din Singapore

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Silviu Ionescu, inspectând maşina implicată în accidentul mortal
Silviu Ionescu, inspectând maşina implicată în accidentul mortal

România a ridicat imunitatea unui membru al ambasadei de la Singapore şi s-a distanţat de declaraţiile făcute de fostul său însărcinat cu afaceri Silviu Ionescu, suspectat pentru un accident rutier soldat cu morţi.

Purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe român, Lucian Rosenfeld, a declarat ieri pentru Straits Times că România "va face tot ce este posibil pentru a menţine şi extinde bunele relaţii dintre România şi Singapore".

El a respins şi acuzaţiile formulate de Ionescu într-un interviu de televiziune, conform cărora guvernul din Singapore i-ar fi înscenat accidentul. Rosenfeld a afirmat că România "se disociază ferm" de aceste acuzaţii.

Rosenfeld a mai declarat că Ionescu a fost suspendat din funcţie şi că trebuie să decidă singur dacă se va întoarce în Singapore luna viitoare, pentru audierile locale.

Potrivit Earth Times, care îl citează pe Alexandru Nicolae Coşeru, consilier economic la ambasada României în Singapore, România urma să îi ridice imunitatea diplomatică şoferului Marius Truşcă, pentru a putea asista la audierea finală a unei proceduri judiciare, denumită Coroner’s Inquiry, specifică sistemului legal din Singapore, ce va avea loc între 3 şi 10 martie.

În 15 decembrie 2009, o maşină aparţinând ambasadei române, un Audi A6 de culoare neagră, a lovit trei pietoni, în jurul orei locale 3.10 (14 decembrie, 21.10, ora României), la Bukit Panjang. Una dintre victime, Tong Kok Wai, în vârstă de 30 de ani, a suferit un traumatism cranian şi a murit în ziua de Crăciun, iar ceilalţi doi pietoni au fost, de asemenea, răniţi. Presa din Singapore relata la jumătatea lunii decembrie 2009 despre acest eveniment rutier, referindu-se la o presupusă implicare a însărcinatului cu afaceri în acest accident rutier.

Iniţial, diplomatul român a afirmat că a descoperit furtul maşinii în ziua de 15 decembrie, la ora 3.00, anunţând poliţia. Maşina a fost găsită ulterior într-un cartier industrial.

MAE din Singapore a transmis ambasadorului român la Tokyo o cerere pentru participarea lui Silviu Ionescu la audierile care vor avea loc în Singapore, precum şi o solicitare pentru ca şoferul ambasadei să fie prezent ca martor la audieri.

Referitor la prezenţa şoferului ca martor la audieri, MAE a decis că va da curs solicitării părţii singaporeze, urmând ca acest lucru să fie transmis în cel mai scurt timp autorităţilor din Singapore.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite