Mesajul Regelui Mihai, de Crăciun: „Naşterea Domnului este o frumoasă lecţie de grijă pentru cei neînsemnaţi, despre cum noi, oamenii, suntem o mare familie“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Regele Mihai a transmis românilor un mesaj încurajator de Crăciun FOTO Mediafax
Regele Mihai a transmis românilor un mesaj încurajator de Crăciun FOTO Mediafax

„Ajunşi la Săvârşin, după un an plin de activităţi publice, Regina şi cu mine, alături de întreaga noastră Familie, sărbătorim naşterea Domnului Nostru Isus, cu speranţă şi credinţă. Ca de fiecare dată în ultimii şaptezeci şi doi de ani, mă adresez vouă, de Crăciun, cu aceeaşi afecţiune şi cu bucurie“, scrie Regele în mesajul său.

Mihai I şi-a amintit şi de militarii noştri plecaţi pe fronturile din afara ţării sau în misiuni de apărare a păcii. „În lunga mea viaţă, am avut timp să înţeleg rostul fundamental al soldatului în mersul Naţiunii. Gândurile mele se îndreaptă, aşadar, spre toţi militarii români aflaţi în ţară sau în misiuni de apărare a păcii în lume, precum şi la soţiile, soţii, părinţii şi copiii lor“.

„În atmosfera căminului, al doilea gând al nostru se îndreaptă către oamenii în vârstă. cu sau fără familii, în bună stare fizică sau cu sănătatea şubredă, vârstnicii României au nevoie de înţelegerea şi iubirea semenilor, de ajutorul şi încurajarea lor. Îndrept un cuvânt de laudă către medicii români care, uneori în chip anonim şi cu dificultăţi, dau zile suportabile bătrânilor şi bolnavilor noştri“, a mai spus Majestatea Sa. 

Familia regală i-a invitat pe români să treacă de porţile Săvârşinului, reşedinţa lor în această perioadă. „Porţile Săvârşinului sunt deschise sutelor de tineri şi adulţi, copii şi bătrâni care vin să cânte colinde, să-şi arate costumele păstrate din bătrâni, să danseze în ritmurile tradiţionale de Crăciun. De orice confesiune ar fi, românii sunt bineveniţi. Prezenţa lor dă rost noţiunii de familie şi sărbătorii Naşterii Domnului petrecută în comunitate“. 

„Reamintesc românilor ca Naşterea Domnului Isus Hristos este povestea unei familii. O familie aflată în împrejurări grele. Este o frumoasă lecţie despre grija faţă de cei neînsemnaţi, despre cum noi, oamenii, suntem parte a unei mari familii. O lectie de umilinţă, dar şi de mândrie. De durere, dar şi de înălţătoare umanitate. O lecţie necesară în lumea de astăzi, în care atâţia oameni se simt uitaţi, umiliţi sau neînţeleşi“, a mai spus Regele. 

„Viaţa noastră publică lasă încă de dorit, dar sper să găsim puterea de a îndrepta lucrurile. Vom avea o şansă în viitor doar dacă ne vom asuma propria noastră răsăundere. Nu va veni niemni să ne ofere binele“, a mai transmis Regele. 

Aşa să ne ajute Dumnezeu!

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite