Marian Gruia: „Dacă Blaga pleacă, adio Schengen!”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Demisia ministrului de Interne Vasile Blaga nu este o soluţie, din punctul de vedere al sindicatelor din poliţie, pentru că "ar periclita aderarea României la Spaţiul Schengen şi ar face jocurile lui Băsescu".

Liderul Sindicatului Naţional al Poliţiştilor şi Personalului Contractual din Ministerul de Interne, Marian Gruia a declarat pentru „adevărul.ro” că „prin această decizie, Blaga nu va face decât să contribuie la jocurile lui Băsescu. Plecarea ministrului va avea repercusiuni grave asupra intrării noastre în Spaţiul Schengen, în martie 2011. Mai mult ca sigur că aderarea se va amâna, pentru că  oricine ar veni la conducerea MAI nu va putea continua în acelaşi ritm pregătirile pentru Schengen”.

Citiţi şi:

Mircea Geoană: "Domnul Blaga a făcut o muncă extrem de serioasă"

Ioan Oltean: "Eu voi fi unul dintre cei care se vor opune categoric unei demisii a lui Vasile Blaga"

"Ce ar fi vrut, să iasă măcel?"
Gruia mai susţine că „nu Blaga trebuie să-şi dea demisia, ci premierul şi preşedintele, pentru că din cauza lor s-a ajuns aici. Ce ar fi vrut preşedintele, să tragă jandarmii în pliţişti să fie măcel? El a subminat instituţiile statului, prin atitudinea lui faţă de angajaţii acestora. Acum nu mai vrea protecţia poliţiei. Dar va vedea cum este să stea în trafic şi să aştepte în aglomeraţie ca orice cetăţean de rând. Ar trebui să fie şi el oprit şi amendat, în cazul în care nu respectă legea”.
 Blaga le-a mulţumit şefilor structurilor
În şedinţa din această dimineaţă, cu şefii structurilor subordonate, ministrul Vasile Blaga le-a comunicat decizia de a demisiona. Potrivit unor surse ministeriale, Blaga le-a mulţumit colegilor pentru activitatea depusă până în prezent şi le-a spus să-şi facă în continuare treaba, aşa cum au făcut şi până acum.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite